Прочитај ми чланак

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ГОРИ КОД СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ: Велики пожар, на терену 27 ватрогасаца (видео)

0
Фото: Блиц.рс

Фото: Блиц.рс

У центру Београда на само пар метара од Скупштине Србије, у Косовској улици број 39, нешто после 11 часова избио је пожар на 4. спрату стамбене зграде. Гори поткровље од 300 квадрата, а са ватреном стихијом бори се 27 ватрогасаца.

По речима становника Косовске улице пожару су претходиле две мање детонације, попут јаког праска, после којих је сукнуо отворени пламен. Над целом Косовском надвио сет тада  црн и густ дим.

Ватрогасне екипе одмах су дошле на лице места са петоро ватрогасних кола. Из Из зграде се вије црн, густ дим и отпадају делови фасаде и цреп. 

Једна особа са лакшим повредама главе изашла је из зграде.

У пожару, срећом, нема повређених, само се једна особа нагутала дима. На лицу места налази се неколико екипа Хитне помоћи.

Сви станари су евакуисани из зграде.

– Због непрописно паркираних возила имамо потешкоћа да радимо, али стигли смо на време. Очекујемо да ће пожар ускоро бити угашен, али најбитније је да нема повређених и настрадалих – рекао је Раде Милошевић, начелник Сектора за ванредне ситуације.

Сви станари су брзо евакуисани из зграде и окупљени у парку поред Скупштине шокирано посматрају борбу ватрогасаца са ватреном стихијом.

Како јавља репортер „Блица“ са лица места, са зграде у пламену одваљују се делови фасаде.

Прва три спрата те зграде заузимају апартмани за издавање.

Председница Скупштине станара Ханита Мујић изјавила је да је пожар избио у просторијама приватне фирме која се тренутно реновира. Она је додала да је пламен захватио и део крова на ком је било пуно дрвне грађе.

На лице места око 12.15 стига је још једна ватрогасна екипа са дизалицом, а ватрогасци све време из зграде спасавају станаре јер у згради постоји велики број апартмана, школа страних језика и приватна амбуланта.

Ђаци из школе страних језика у Косовској 39 кажу да су на време осетили дим и брзо се евакуисали из зграде.

Станари зграде кажу се густ дим ширио кроз целу зграду и њено двориште и да су у паници сви изашли из објекта.

Фото: Блиц.рс - Бојана Анђелић

Фото: Блиц.рс – Бојана Анђелић

Драган Маринковић, један од станара зграде чији је стан у стравичном пожару потпуно изгорео каже да је око 10 сати изашао да прошета, а да су га пола сата касније комшије звале и обавестиле о пожару.

– Све је било у реду када сам изашао у шетњу. Био сам напоље када су ме комшије позвале и рекле да гори цео спрат. Мислим да је ватра кренула из стана испод мог. Ту се налазе неке канцеларије које су последњих недеља биле у процесу реновирања – рекао је потрешено станар запаљене зграде Драган.

Покретним мердевинама ватрогасци су пришли до крова зграде и покушавају да обуздају ватру која дивља. Такође су се попели на кровове околних зграда одакле цревима гасе пожар.

Бранко Марушић, један од станара зграде, каже да је око 2 ујутру осетио дим у згради, али да томе није придавао значај јер је мислио да дим доллаази с улице. 

Мислио сам да је у питању дим са улице, јер смо у центру града и овде се увек осећа дим од аутомобила и слично – рекао је он.

Кроз Косовску улицу колима се тренутно не може, али се саобраћај у центру града одвија нормално. На лице места стигао је и градски менаџер Горан Весић.

Извор: Блиц.рс, Курир.рс, видео: sajkooSRB