• Почетна
  • СПОРТ
  • КУП АУТСАЈДЕРУ: Звездино дете исписало историју Чукаричког (Ток меча, Видео)
Прочитај ми чланак

КУП АУТСАЈДЕРУ: Звездино дете исписало историју Чукаричког (Ток меча, Видео)

0

slavoljub srnic proslavlja gol

Пред око 10.000 гледалаца на стадиону „Рајко Митић“ историјски тријумф Чукаричком донео је Славољуб Срнић у 39. минуту.

Екипа Владана Милојевића одиграла је веома добар меч, потпуно је неутралисала напад Партизана и апсолутно заслужено је стигла до великог успеха. Овај трофеј стиже као награда за одличне игре тима са Бановог Брда током целе сезоне.

Црно-бели током 90 минута нису створили ниједну гол шансу и на крају нису ни могли да се надају повољнијем резултату. Партизан ће се задовољити освајањем 26. титуле првака и пласманом у квалификације за Лигу шампиона.

Ток меча:

Први опасан напад на утакмици извео је Партизан у трећем минуту по десној страни, али је покушај црно-белих брзо осујећен.

Чукарички је узвратио већ два минута касније и то бомбом Матића са 30-ак метара. Живковић је одбио лопту и отклонио опасност. Екипа Владана Милојевића је од старта заиграла храбро, не желећи да се брани против фаворита.

Већина напада Партизана у првој шестини утакмице ишла је преко десне стране на којој је био Андрија Живковић.

Управо је Живковић изнудио први жути картон на мечу, а потом и проиграо Бабовића у 12. минуту. Помоћник је подигао заставицу, иако није јасно да ли је Бабовић био у офсајду.

У 16. минуту Чукарички је умало повео. Стојковић је опдлично прошао по десној страни, проиграо је Стојиљковића, а нападач Чукаричког се окренуо, шутирао и погодио стативу.
Два минута касније Живковић је лоше реаговао из добре позиције, а у 25. минуту Партизан је могао до 1:0. Дринчић је извео корнер, Илић еј скочио и шутирао главом, али поред гола.

У 34. минуту покушао је Бабовић после соло акције, али је његов ударац био преслаб. У 39. минуту Чукарички је повео, чини се заслужено. Гол је постигао Славољуб Срнић који се сјајно изборио за лопту, а онда остао миран испред Живковића за 1:0.

Партизан је покушао у финишу првог дела да стигне до брзог изједначења, али одбрана Чукаричког одрадила је одличан посао и сачувала предност своје екипе.

Црно-бели су, као што се и очекивало, много агресивније почели друго полувреме, са жељом да што пре стигну до изједначења. Добру прилику Партизан је имао у 51. минуту. Фаул на 20-ак метара од гола Чукаричког искоса са леве стране, али је Дринчић слабо шутирао поред гола.

Нови прекид Партизан је имао у 54. минуту, овога пута са десне стране. Поново је покушао Дринчић, али је поново био непрецизан. У 59. минуту Милинковић је извршио прву измену. Капитена Илића заменио је Којић.

У самом финишу подигла се тензија на терену. Прво је Брежанчић оштро стартовао на Живковићу, потом Дринчић на Срнићу, па су играли ушли у вербалне сукобе.

Чукарички је лако могао до 2:0 у 61. минуту. Стојиљковић је после дугог напада покушао маказицама на првој стативи, али је погодио само спољни део мреже. Добру прилику за 1-1 Партизан је имао у 65. минуту, поново после прекида. Прво је шутирао Брашанац, потом и Којић, али Чукарички се одбранио.

Већ у 70. минуту Милинковић је извршио све три измене. Прво је повређеног Волкова заменио Вулићевић, а онда је уместо Грбића ушао и Нинковић. Црно-бели су покушавали на све начине да пробију организовану одбрану Чукаричког, али нису успевали да дођу до гол шансе.

У 78. минуту Којић је пао после дуела са голманом Чукаричког, а судија Глођовић није показао на пенал, чини се оправдано. Можда и најбољу шансу на утакмици имао је Брашанац у 91. минуту, Живковић је центрирао, Брашанац је био на другој стативи, али је главом ипак шутирао поред гола из изгледне позиције. Минут касније и Бабовић је могао да погоди, после прекида је одлично покушао маказицама, али поред гола.

Чукарички: Стевановић, Срнић Драгољуб, Стојиљковић, Матић, Срнић Славољуб, Реган, Стојковић, Остојић, Бојић, Брежанчић, Рендулић.

Партизан: Живковић Живко, Бандаловски, Волков, Балажиц, Илић Бранко, Бабовић, Брашанац, Живковић Андрија, Грбић, Илић Саша.

(Б92)