Прочитај ми чланак

ТРАЈЕ ОБРАЧУН СНС и СПС на југу Србије

0
sns-sps-pregovori

Фото: Оливер Бунић

Док лидери владајућих партија тврде да у коалицији нема сукоба, на југу Србије су свакодневне тешке свађе и увреде чланова СНС и СПС.

У рату саопштења и медијских напада предњаче у Врању и Сурдулици где су на власти социјалисти, а желе да их замене напредњаци.

И без војних униформи које се убрзано шију у фабрици Јумко у Врању, почео је сукоб између напредњака и социјалиста у том граду.

Недавна посета потпредседника Српске напредне странке и министра одбране Братислава Гашића, Врању, довела је до борбе између две странке које су на локалу позиција и позиција, а на државном нивоу коалиција.

„Оно што код нас мора да буде правило, а то гарантујем и од председника странке, а то је је да је наш најгори члан бољи од њиховог најбољег“, рекао је тада Гашић.

Градоначелник и функционер СПС Зоран Антић наводи да је ово једна непримерена политичка изјава.

„Ја поштујем све политичке опције у дрђави и у граду и сарађујем са свима. Не може неко да ме увреди на такав начин, таквом изјавом, то више говори о њему“, каже Антић.

У Градском одбору Српске напредне странке у Врању објашњавју да они не желе на силу да мењају социјалисте који су годинама на власти у том граду, али тврде да тај посао лоше обављају.

„Актуелна власт у Врању јесте нешто што најгоре што је могло да задеси грађани Врања у овом тренутку“, рекао је Славића Булатовић, повереник СНС за Врање.

Са друге стране председник социјалиста у Врању и градоначелник Зоран Антић демантује да СПС лоше руководи градом. Он сматра да напредњаци желе по сваку цену да преузму власт у граду.

„Кад буду изашли на изборе и буду победили, ја ћу пружити руку. Никоме фотеља није остала у наследству, нико је неће понети са собом“, каже Антић.

Од седам општина у Пчињском округу Социјалистичка партија Србије више од деценију и по има апсолутну власт у Врању и Сурдулици.

Извор: Б92