Прочитај ми чланак

МАРКО АНТИЋ двоструки првак света

0

kuglanje 2

Кадетски репрезентативац Србије у куглању Марко Антић блистао је на Светском првенству, које је ове седмице одржано, у Шпајхерздорфу у Немачкој. Млади Румљанин се окитио са два најсјанија одличја и то у конкуренцији парова.

Кадетски српски микс тандем Хермина Лукач и Марко Антић, освојио је шампионску титулу победивши убедљиво у финалу са 2:0 словеначку комбинацију Катја Жнидарчић – Жига Пожар.

У полуфиналу, Хермина Лукач и Марко Антић су победили немачку комбинацију Сомер – Тонат са 2:0.

У првом колу били су бољи до пољског микса Бонк – Михала, а у другом колу победили су француски пар Хубер – Менарт. Оба меча решили су са 2:0.

Пре овог најсјанијег одличја, Марко се златом окитио и у мушком тандему са Себастијаном Молнаром.

„Играли смо доста рано и у почетку ми није ишло, али када сам се загрејао, кугла је почела да ме слуша“, каже Марко Антић, који је са две златне медаље, у тандему са Молнаром и у миксу са Хермином Лукач, најуспешнији учесник првенства. „Бодрили смо се међусобно јер је било малих осцилација, али на срећу без великих киксева. У финалу је било притиска, али смо све добро издржали. Колико смо били мотивисани, најбоље говори податак да нисмо изгубили ни један сет“, закључио је Антић.

kuglanje 3

Мушки тандем Србије Марко Антић и Себастијан Молнар је у финалу, после „златних кугли“, победио тандем Хрватске Матија Тутњевић – Домагој Брадарић. Бронзане медаље припале су тандемима Француске (Корентин Рошер, Жереми Форленшлагер) и Мађарске (Марк Хази и Андраш Лендваи).

Селектор Мирко Чуквас је истакао велику борбеност Анитића и Молнара, посебно у прва два меча када су победе обезбедиле најмање бронзу:

„У полуфиналу са Мађарима погледала нас је мало и срећа али и то је део спорта и заслужили су, јер до тада играли одлично. Први сет у том мечу су несрећно изгубили, Мађар је очистио сјајно тешку позицију и то је превагнуло, поражени су за три чуња. Против Хрватске, после малих осцилација, изванредан завршетак, права златна тачка на злато“, казао је селектор Чуквас.

(Куглашки савез Србије)