Прочитај ми чланак

БРИТАНИЈА: Новим законом могу се криминализовати „политички некоректни“ ставови

0

antifeminizam

Би-Би-Си: Критика феминизма и хомосексуалности би се карактерисале као екстремизам

Језив коментар британског премијера Дејвида Камерона сугерише да чак и људе који поштују закон држава неће оставити на миру, ако буду укључени у било шта што влада сматра говором мржње, нетрпељивошћу и критиком хомосексуалности и феминизма.

Припремајући увођење новог закона касније овог месеца, Камерон је поставио параметре када је рекао да је немешање државе у живот људи ако „поштују закон“ био „погрешан приступ“.

„Предуго смо били пасивно толерантно друштво. Нашим грађанима смо говорили да ћемо их докле год поштују закон остављати на миру. То је често значило да смо били неутрални код различитих вредности. И то је помогло наративу о екстремизму и неправди. Ова влада ће коначно окренути другу страницу – неће бити пропалог приступа“, изјавио је Камерон.

Лондонски Индепендент је за Камеронову изјаву написао да је „нешто најјезивије што је Камерон икад рекао“.

Према Би-Би-Сијевим вестима, нови закон би могао поткачити и оне који изражавају политички некоректна мишљења.

„Да ли ће они који се противе хомосексуалности, мултикултуризму или феминизму бити оптужени за угрожавање вредности толеранције и једнакости?“, пита се Марк Истон с Би-Би-сија. „Да ли су аргументи Расела Бранда против гласања претња демократији?“

Нове мере се уводе под оправдањем борбе против екстремизма – што је мало чудно, с обзиром да је Камеронова влада подржавала и подржава џихадистичке групе у сукобима у Либији и Сирији.

Организације за грађанске слободе страхују да ће се нови закон користити да се ућуткају неистомишљеници из легитимних протестних група, да ће се расположење против владе стављати у исти контекст као џихадизам.

Вероватно с правом. Јер Камерон је у свом говору у Уједињеним нацијама прошле године сугерисао да су они који доводе у питање званичну верзију 11.9. и 7.7. исто ненасилни екстремисти као и симпатизери Исламске државе. А и Скотланд јард је британске држављане који гледају снимке Исламске државе са одсецањем глава упозорио да могу бити ухапшени на основу антитерористичких закона.

Нови закон ће овластити регулаторно тело за електронске медије Офком (Office of Communication) „да предузима мере против канала који емитују екстремистичке садржаје“.

„План је да се полицији омогући да затражи од вишег суда да нареди да екстремистима буде забрањено емитовање, и да за сваки твит, пост на Фејсбуку и друге видове веб комуникације морају од полиције да траже одобрење“, преноси Индепендент.

„То би подразумевало и поруке пријатељима и присталицама да је комуникација „екстремисте“ сада не провери, као и поруке којима се негирају оптужбе за екстремизам, које су довеле до изрицања такве мере.“

Шта је „говор мржње“ и шта је „екстремистички садржај“ питање је субјективне процене, наравно. Али, судећи по ономе што је Камерон рекао у УН, биће да се мисли на не-мејнстрим политичке ставове.

Зато сада, када је Камеронова влада конзервативаца обезбедила већину, а левичарске странке које обично делују као контрола остваривања грађанских слобода изгубиле утицај, можемо очекивати да ће британским друштвом у наредних неколико година доминирати ауторитарност.

Напомена преводиоца

Као и увек, да би се вест стварно разумела треба је читати с другима. Да предложимо две-три:

– Криминализација критике Израела у Канади / Criminalizing Criticism of Israel in Canada

– Торијевски лидер себе назива ционистом… / Tory leader calls himself ‘Zionist’; U.K. Jews campaign against boycott, где се даље каже да је „подршка Израелу у ДНА чланова странке“.

Другим речима, прича о „ауторитарности“ и приче о Великој Британији као држави надзора зарад борбе против тероризма и заштите хомосексуалаца и феминисткиња су ту да се британски и остали Власи не досете. Канада, до јуче доминион Уједињеног краљевства, изнела је прави разлог, тачније део ширег плана – заштите ционизма.

„А где сам ту ја?“ Овде: JASNA I NEPOSREDNA OPASNOST: Evropski antisemitizam na vrhuncu – што је чланак ноћас објављен на српском издању Израел њуса (одакле је и доња фотографија).

antisemitism-under-cover-of-freedom-6

Аутор: Пол Џозеф Вотсон
Извор: » New UK Law Could Criminalize ‘Politically Incorrect’ Opinions Alex Jones’ Infowars: There’s a war on for your mind!
За Ћирилизовано, Магацин и СРБИН.ИНФО превео и приредио: Александар Јовановић
Опрема: Србин.инфо