Прочитај ми чланак

НЕМАЊА МАТИЋ ОТКРИО зашто не побеђује Србија

0

sp-matic_62

Матић каже да тиму Србије фале добри резултати јер се не може играти против најјачих без вере у себе.

Српски репрезентативац Немања Матић сматра да је досад у квалификацијама кључни проблем националног тима био недостатак самопоуздања и спортске среће, али верује да шансе за пласман на ЕП у Француској 2016. нису изгубљене.

Син воли фудбал

Да ли син Филип гледа фудбал и како реагује кад види тату на екрану?

– Гледа стално са мамом и већ полако почиње да схвата где сам ја на терену. Прати сваку утакмицу, а кад играмо на Стамфорд бриџу, увек је на стадиону. После сваке утакмице коју победимо воли да дође у свлачионицу.

Шта недостаје репрезентацији Србије да би била међу првих 20 тимова на свету?

 – Проблем је помало недостатак самопоуздања јер у последње време нисмо имали неке резултате. Без њега, а фалила нам је и срећа, нисмо довољно јаки да бисмо на квалитет побеђивали тимове који су међу првих 20 на ранг-листи ФИФА. Постоји и то питање притиска, али и негативне атмосфере која прати наш фудбал. Ето, и она утакмица са Албанијом, шта се све догађало… Није нам то било потребно – прича Матић за Курир.

Стално се потенцира добра атмосфера у тиму, а да ли је баш тако како се прича?

– Нисам дуго у репрезентацији, али за ово време колико сам ту атмосфера међу играчима је одлична, сарадња са селектором је супер. Што се тиче фудбала, ја немам длаке на језику. О послу увек причам оно што мислим, зато вам поштено кажем да не видим ниједан проблем између нас у екипи.

Каква је будућност репрезентације?

– Имамо играче, видим да ови млади долазе, да су довољно талентовани и квалитетни, тако да ће у наредном периоду бити све боље и боље. Што се тиче садашњости, оно што ја видим и осећам на тренинзима и утакмицама, мислим да ћемо уз неке мале корекције селектора Радована Ћурчића опет бити међу тих 20 репрезентација на свету.

Какве су вам жеље и планови за наредни период?

– Титулу сам освојио са Челсијем, а сада бих волео да с репрезентацијом одем на Европско првенство у Француској. То би било најлепше што би могло да ми се догоди.

Где видите себе 2025. године?

– Даће бог да ћу тада још увек играти фудбал, да ћу бити на терену! То ће бити пред крај каријере, али се надам да ћу још увек бити фит.

Извор: Курир.рс