Прочитај ми чланак

Ђоковић претекао Надала по богатству!

0
Фото: AP Photo/Lynne Sladky

Фото: AP Photo/Lynne Sladky

Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић игра у животној форми, и ове сезоне поставља нове рекорде. Победама на највећим турнирима ове сезоне остварио је најбољи старт икада у опен ери тениса. Тријумфи на Аустралијан опену, Индијан Велсу, Мајамију и Монте Карлу, значајно су му увећали и банковни салдо.

Иако није прошло ни пола сезоне, Новак је већ зарадио чак 5. 271 757 долара и дошао до бројке од укупно 77. 693 686 долара освојених током читаве каријере.

Ђоковић је тако престигао великог ривала Рафаела Надала по освојеном новцу на турнирима. Шпанац је због повреде из претходне сезоне пропустио почетак године, а и касније није пружио свој најбољи тенис, те је у текућој години зарадио 787.157 долар, а укупно 72. 218 249 долара.

Ђоковић је претходно већ претекао Надала и по броју недеља проведених на првом месту АТП листе, а такође га је победио и у једином мечу који су ове сезоне играли у финалу Монте Карла.

Тренутно је на АТП туру једино Роџер Федерер испред Новака по зарађеном новцу у каријери. Швајцарац, који је и рекордер по броју освојених Грен слем титула, у својој богатој каријери је освојио 89. 855 509 долара.

Велику тројку белог спорта једино прати Енди Мари, мада он заостаје за трећепласираним Надалом за готово дупло новца, са 36. 317 011 доларом освојеним на турнирима у досадашњем току каријере.

Уколико Ноле настави са фантастичним партијама ове, као и наредних сезона, нема сумње да ће убрзо оборити и рекорд Швајцарца када је у питању освојени новац у каријери.

(Телеграф.рс)