• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • ЗАВЕТНИЦИ ДО САДА САКУПИЛИ 100 000 потписа против уласка државе у НАТО
Прочитај ми чланак

ЗАВЕТНИЦИ ДО САДА САКУПИЛИ 100 000 потписа против уласка државе у НАТО

0

zavetnici 1

У Београду у Дому синдиката одржана је конференција Српског сабора Заветници “Србија никада у НАТО!” у оквиру кампање која је покренута 24. марта.

zavetnici 2

У присуству представника Амбасаде Руске Федерације, конференцију је отворио председник покрета, Стефан Стаменковски, који је истакао да су Заветници од 24. марта спровели кампању у 80 градова у Србији, а у 42 града и општине прикупили више од 100 000 потписа против уласка државе у НАТО пакт.

zavetnici 3

“Кампања “Србија никада у НАТО” ће трајати до поништавања свих срамних антидржавних уговора и споразума потписаних од 2000. године до данас, до потпуног слома НАТО структура у Србији, до коначне слободе!”, завршио је Стаменковски.

zavetnici 4

Чешки режисер и аутор филма “Отето Косово” Вацлав Дворжак подржао је акцију Заветника и поручио да је НАТО велика манипулација и да је искуство Чешке показало да “није исто оно што се прича приликом потписивања споразума и оно што се дешава у пракси”. “Демократија у НАТО интересима не постоји. НАТО је само сервис који служи за провођење моћи и жеља Америке. Хтели су Чешку у НАТО само зато да би имали још једну базу у Европи. Ми смо им потребни само као марионете”, рекао је Дворжак.

Студент из Сирије, Ламак Кудер говорио је о сарадњи НАТО и радикалсних муслиманских фундаметалиста и вехабија. “Захваљујући пријтељима које Сирија има, захваљујући нашој војсци и ставу Русије, Сирија ће победити и издржати све притиске НАТО пакта и америчких хегемониста.

Добрило Дедеић, председник Српске листе истакао је да се анти-НАТО кампања из матице пренела и на Црну Гору . “Ако Србија постане чланица НАТО пакта нећемо постојати као народ!”, нагласио је Дедеић.

Студент из Бања Луке, Немања Умићевић, говорио је бомбардовању Републике Српске од стране НАТО пакта. “Ми у Републици Српској смо јединствени око питања интергација у НАТО, и став руководства Српске је у складу са ставом народа Српске – никада у НАТО!”, рекао је Умићевић.

У име Савета српске дијаспоре и национално-политичког савета Српског сабора Заветници говорио је Станислав Гашпаровски, као један од организатора највећих протеста у Европи током агресије на СРЈ 1999. године. “НАТО пакт видим једино и само као агресорску организацију која хитно треба да буде расформирана. “

zavetnici 5

Драмски писац, Миладин Шеварлић, говорио је о поражавајућем стању у српској држави, привреди и култури.
“Изнутра, српски народ је нападнут од стране пете колоне,од стране клонираних, грабежљивих мондијалиста,који страствено негирају све оно што носи предзнак национално или традиционално, дакле све оно без чега се не може замислити ни голи опстанак, а камоли култура људских заједница.”, истакао је Шеварлић.

zavetnici 6

 

Портпарол Заветника, Милица Ђурђевић истакла је да никада и ни по коју цену Србија не сме постати чланица злочиначке организације која врши реколонизацију Европе и света.

“Окупљајући се око суверенистичких и слободарских идеја, ми ћемо се залагати за формирање јединственог информационог система анти НАТО организација које делују широм света, а са циљем размена информација и подршке, заједничким деловањем и наступима. Са поносом могу рећи да су Београд и Србија данас центар суверенистичких идеја и анти-НАТО снага свих слободарских народа Европе и света.”, завршила је Ђурђевићева.

Писма подршке конференцији “Србија никада у НАТО” упутила је Словеначка национална партија на челу са председником Змагом Јеленчичем и Интернационални револуционарни комитет из Либије, који је пружао подршку Муамеру Ел Гадафију.

(Српски сабор Заветници)