Прочитај ми чланак

МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ: Забрана кампа зилота ако тужилаштво одлучи

0

nebojsa-stefanovic-2

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да ће полиција забранити камп зилота само уколико Тужилаштво буде утврдило да у томе постоје елементи кривичног дела.

Како су пренели поједини медији, припадници самозване „Српске истински православне цркве“, познатији као зилоти, пре пар дана објавили су нови позив за „Светолазарев омладински камп“, где деца обучена у војничку униформу уче да пуцају из реплика калашњикова.

Стефановић је рекао да је полиција урадила све поводом кампа зилота, да је предала тужилаштву све информације и да ће наставити да посматра и проверава да ли у том случају има елемената кривичног дела.

Стефановић је новинарима поводом најава о поновном организовању кампа зилота рекао да је полиција предузела одређене кораке, да је разговарала са организаторима и родитељима и све прикупљене информације проследила Тужилаштву.

„Ми смо наш део посла обавили и на основу евентуалних квалификација Тужилаштва предузећемо даље кораке. Ако Тужилаштво сматра да има елемената кривичног дела, ми ћемо забранити“, рекао је Стефановић.

Министар је додао да полиција, ако Тужилаштво каже да ту нема елемената кривичног дела, може да настави да проверава и посматра, а да би све остало било нарушавање права и слобода.

(Танјуг)