Прочитај ми чланак

Шешељ сутра сведочи против Блица на суду због тврдње да је наручио убиство Томислава Николића

0

seselj-srs

Српска радикална странка саопштила је да ће се Војислав Шешељ  у понедељак 4. маја у 11 сати у Вишем суду у Београду, улица Тимочка број 15, појавити на суђењу поводом његове тужбе против листа Блиц. 

Пре пет година у дневним новинама Блиц објављена је неистинита информација да је председник Српске радикалне странке др Војислав Шешељ из Хашког трибунала наручио убиство Томислава Николића. Војислав Шешељ је одмах преко свог адвоката покренуо парнични поступак због објављивања лажне вести и после пет година заказано је рочиште на којем ће Војислав Шешељ, као тужилац, испитивати овлашћеног представника туженог Блица – саопштавају из СРС.

Како Правда сазнаје, радикали планирају да сутрашње суђење које је јавно претворе у својеврасну „фешту“ па се очекује присуство великог броја њихових активиста. Војислав Шешељ се од изласка из Хага појављивао на суђењима функционеру СРС Немањи Шаровићу и лидеру СНП Наши Ивану Ивановићу али ће ово бити први пут да се Шешељ појави у својству тужиоца.

Због чињенице да ће Шешељ сам испитивати представнике Блица очекује се да ће за ово суђење владати велико интересовање јавности.

(Правда)