Прочитај ми чланак

Постали смо нова супер-сила: Српски кајакаши владају Европом

0
Николина Молдован (Фото: Јутјуб)

Николина Молдован (Фото: Јутјуб)

РАЧИЦЕ – Србија је постала светска сила у тркама кајака Српска репрезентативка Николина Молдован освојила је данас бронзану медаљу у олимпијској дисциплини К-1 на 200 метара на шампионату Европе Небојша Грујић и Марко Новаковић освојили су сребрну медаљу у у дисциплини К-2 на 200 метара, док је Марко Драгосављевић данас одбранио златну медаљу у олимпијској дисциплини К-1 на 200 метара.

Николина Молдован је трку завршила за 41,516 секунди, иза првопласиране Францускиње Саре Гијо (40,980) и Рускиње Наталије Подолскаје (41,340).

То је трећа медаља за Србију у данашњем програму, а укупно четврта на првенству.

Претходно је Дејан Пајић освојио бронзу у дисциплини К-1 на 500 метара, док су Милица Старовић и Далма Бенедек Ружичић јучерашњој бронзи у дисциплини К-2 на 1.000 метара придодале и бронзу на двоструко краћој деоници.

Грујић и Новаковић освојили сребрну медаљу

Кајакаши Небојша Грујић и Марко Новаковић освојили су данас сребрну медаљу у у дисциплини К-2 на 200 метара на шампионату Европе у чешким Рачицама.

Грујић и Новаковић завршили су трку за 32,292 секунди, иза првопласираних Немаца Роналда Рауха и Тома Либшера (32,224).

То је шеста медаља за Србију у данашњем програму, а укупно седма на првенству, чиме је постављен нови рекорд.

Претходно је Марко Драгосављевић одбранио титулу шампиона Европе у дисциплини К-1 на 200 метара, Дејан Пајић освојио је бронзу у дисциплини К-1 на 500 метара, Милица Старовић и Далма Бенедек Ружичић јучерашњој бронзи у дисциплини К-2 на 1.000 метара придодале и бронзу на двоструко краћој деоници, Николина Молдован стигла је до бронзе у дисциплини К-1 на 200 метара и до бронзе са сестром Оливером у дисциплини К-1 на 200 метара.

Драгосављевић шампион Европе

Српски кајакаш Марко Драгосављевић одбранио је данас златну медаљу у олимпијској дисциплини К-1 на 200 метара на шампионату Европе у чешким Рачицама.

Драгосављевић је трку завршио за 34,708 секунди, испред другопласираног Швеђанина Петера Менинга (34,836) и трећепласираног Литванца Игнаса Навакаускаса (34,912).

То је четврта медаља за Србију у данашњем програму, а укупно пета на првенству, чиме је постављен нови рекорд.

Претходно је Дејан Пајић освојио бронзу у дисциплини К-1 на 500 метара, Милица Старовић и Далма Бенедек Ружичић јучерашњој бронзи у дисциплини К-2 на 1.000 метара придодале и бронзу на двоструко краћој деоници, а Николине Молдован је такође стигла до бронзе у дисциплини К-1 на 200 метара.

Извор: Танјуг