Прочитај ми чланак

ДР ДРАГАН ПЕТРОВИЋ О УЧИНКУ и потенцијалној реконструкцији Владе Србије (Видео)

0

Гостујући у два наврата на тв Копернкус 1 др Драган Петровић је говорио о до садашњем учинку, перспективама и најављеној могућности реконструисања Владе Александра Вучића.

Говорећи о до садашњем учинку постојеће Владе Србије Петровић је изнео низ критика о њеном до садашњем раду, пре свега у домену макроекономске политике. Такође и политика према Косову и Метохији је дала, по њему, врло лоше резултате, јер се и север предаје приштинским властима, односно властима самопроглашене државе Косово, и то све по притиску Вашингтона и Брисела, који очигледно имају пресудан утицај на постојећу Владу Србије.

Оцењујући могућност реконструкције Владе Србије Србије, Петровић је указао да не верује у суштинске промене Вучићеве политике, без обзира на могуће кадровске промене, а то је свакако наставак неолибералне економске политике која концепцијски не одговара српским интересима и води земљу у даљи привредни колапс, задуживања и распродају преосталих важних економских ресурса, попут Телекома, ПКБ и др.

У исто време грађани Србије све теже живе: запослени смањењем плата и отпуштањима, заоштравањем услова рада, пре свега због усвојеног Закона о раду; пензионери смањењем пензија и повећавањем трошкова живота; незапослени, којих је све више и који имају све мање могућности да се запосле.

О макроекономској политици Владе Србије

О реконструкцији владе Србије

Извор:  Србин.инфо, видео: TVKopernikus