Прочитај ми чланак

Дачић: ОЕБС ће учинити све за решење кризе у Украјини

0

dacic udesno foto z. jovanovic

ОЕБС је спреман и решен да учини све, у оквиру свог мандата, да помогне имплементацију споразума из Минска за решење кризе у Украјини, изјавио је председавајући ОЕБС-у Ивица Дачић у телефонском разговору са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровим.

У разговору је закључено да је Пакет мера за имплементацију споразума из Минска, договорен 12. фебруара ове године, шанса коју не треба пропустити да би се дошло до мирног решења кризе у и око Украјине, због чега је неопходно да се све стране придржавају преузетих обавеза, саопштено је из српског министарства спољних послова на чијем челу је Дачић.

Председавајући ОЕБС-у Дачић, истакао је још једном спремност и решеност ОЕБС-а да учини све да, у оквиру свог мандата, помогне имплементацију споразума из Минска.

Дачић је додао да очекује да ће се у оквиру Трилатералне контакт групе наредне недеље разговарати о корацима које је неопходно предузети да би се интензивирао политички процес за решавање кризе, као што је договорено на састанку министарске Тројке ОЕБС-а 28. априла у Београду.

(Танјуг)