Прочитај ми чланак

НОВО СРПСКО СПОРТСКО ЧУДО: Мала Анђела на петопарцу врти и дечаке

0
Фото: Вечерње новости

Фото: Вечерње новости

Почела сам да играм фудбал са четири године, у парку са татом и од тада се не одвајам од лопте – каже једанаестогодишња девојчица.

Тереном за мали фудбал у балону “Енфилд” на Звездари за фудбалском “бубамаром” трче бројни клинци, а међу њима и једна девојчица. Анђела Поповић (11) одскаче од свих њих, не због тога што игра фудбал у друштву дечака, већ због њеног неоспорног талента и фудбалских потеза који одликују играче у много зрелијем добу. Чак се и тренери школе фудбала “Викторија стар” Душан Степановић и Далибор Аћимовић задовољно погледају после неке од њених бравура.

ПЕТАРДОМ НА ПОДСМЕХЕ

Утакмица против Жаркова, прошле године, посебно је била занимљива. Један од тренера “Викторија стара” Далибор Аћимовић препричава нам шта се догодило на том мечу:
– Наш тим је водио 5:0, а Анђела је дала свих пет голова. Пре утакмице родитељи деце ривалског тима су се смејали што девојчица игра за нас. Међутим, када је Анђела почела да их врти по терену и даје им голове, љутито су напустили трибине. Њихова деца су остала у чуду, сви су се гледали и нису знали шта да раде.

Фудбал за њу није најважнија споредна ствар на свету. Није чак ни ствар. То је љубав која је почела од малих ногу.

– Почела сам да играм од четврте године у парку са татом. Од тада волим фудбал и не одвајам се од лопте. То ми је омиљена играчка, а и данас је – каже стидљиво Анђела.

Мала голгетерка је ове сезоне постигла више од 100 голова у Мини-макси лиги. Искрено каже да ни сама не зна тачан број.

– Мислим да сам дала мало више од 100 голова, тако ми је тренер рекао. Ја сам престала да бројим…

Анђела, која је капитен екипе и поносно носи “десетку” на дресу, као и сви прави фудбалски мајстори, понаша се капитенски и ван терена. Заједно са тренерима учествује у раду са млађим категоријама, загрева се са њима и уиграва акције.

– Држим вежбе, заједно трчимо, спремамо се и играмо фудбал. Показујем им неке потезе, када нешто добро ураде онда их и похвалим, а када погреше, онда им покажем како да то исправно ураде – осмехује се Анђела.

Њене упечатљиве фудбалске могућности нису прошле неопажено ни од стране европских шампиона у женском фудбалу, екипе немачког Волфсбурга. Анђелини родитељи наглашавају да је она још мала за тако нешто, а и сама девојчица их у потпуности разуме.

– Звали су ме прошле године, али ја бих волела да прво играм што више овде и још учим. Желела бих да прво нешто направим у Србији, па можда једног дана и тамо. Звали су ме и из Звезде, играла сам и за њих – наглашава нам мала фудбалска мађионичарка.

Анђелина млађа сестра пошла је истим путем. Она је такође задојена љубављу према фудбалу. Главна јунакиња наше приче каже да се њих две често играју заједно.

– Почела је да тренира пре два месеца, играм се често са њом и помажем јој да буде добра као ја – објашњава Анђела.

Када смо завршили разговор са Анђелом, она је “одлетела” назад на терен. Српски спорт неће бринути за будућност докле год имамо овако даровиту и посвећену децу.

Извор: Вечерње новости