• Почетна
  • СПОРТ
  • ЧЕЛНИЦИ ЦЕДЕВИТЕ УПОЗОРАВАЈУ: „Делије“, не долазите у Загреб!
Прочитај ми чланак

ЧЕЛНИЦИ ЦЕДЕВИТЕ УПОЗОРАВАЈУ: „Делије“, не долазите у Загреб!

0
delije 7-27

Фото: Слободан Пикула

Теоретски, „делије“ без икаквих проблема могу да купе улазнице на благајни загребачког Дома спортова, где ће у среду бити одигран трећи меч финала плеј-офа АБА лиге између Цедевите и Црвене звезде (0:2 у серији). Пасош или лична карта за куповину улазница нису неопходни…

У међувремену, појавила се информација да је већ 20 Бањалучана, навијача Звезде, преко једне туристичке агенције из БиХ, за свега четири евра стигло до карата за меч, као и да заинтересованих има и у Србији…

Репеша: Надамо се новом преокрету!

Јасмин Репеша, тренер Цедевите, свестан је проблема које има његова екипа, али 0-2 у серији му је и те како познато, па је Будућност на крају елиминисана…
– Не тако давно смо били у сличној ситуацији. Истина, Звезда је јачи ривал, преокрет је тешко направити, али док год се игра, имамо право да се надамо – изјавио је Репеша.

Представници Цедевите, позивајући се на правилник АБА лиге, у разговору за „Ало!“ кажу да би у том случају гостујући навијачи били избачени из дворане, али и сматрају да је све то само трач.

– Ако се и прича о томе, чисто сумњам да је истина. Ко је толико луд да са двадесетак људи дође у Загреб? То морају бити неки супермени! Али ми се спремамо за сваки могући сценарио, па и за тај, само им саветујем да не долазе ако заиста тако нешто имају на уму. Већ на улазу, навијачи Звезде са обележјима били би заустављени, а уколико би се и без клупских знамења огласили у дворани провоцирањем, хрватски специјалци би их избацили напоље. Уосталом, већ на граници наша полиција би пратила могуће изгреднике, хулигане – каже Игор Јагић, портпарол КК Цедевита.

Наш саговорник објашњава да ће у дворани бити 50 пријатеља и спонзора Звезде, али да и за њих важе иста правила.

– Знате како, ако неко од њих узвикује „Звезда, Звезда“ није проблем. Све док то не би постало организовано навијање. Замислите да је наш председник у „Пиониру“ палио „бенгалку“? Како би прошао?

Само, то су коректни људи, односи два клуба су одлични. Наша публика је мирољубива, немамо организовану навијачку групу попут, рецимо, Динамових „бед блу бојса“. Ни њих не очекујем у среду у дворани. У сваком случају, циљ нашег клуба је да се видимо у Београду на петој утакмици – уз осмех ће гласноговорник Цедевите.

Извор: Ало.рс