Прочитај ми чланак

ДОЂИТЕ – ШЕШЕЉ ДАНАС ЛАНСИРА НОВУ КЊИГУ у Београду (28.4.2015)

0

SESELJ PROMOCIJA KNJIGE

Промоција најновије књиге проф др Војислава Шешеља “Говор мржње као злочин против човечности” у организацији Окружног одбора Београд Српске радикалне странке.

Промоција ће се одржати у уторак у 18 часова, у свечаној сали општине Стари Град, Македонска 42.

Такође, аутор ће након промоције потписати сваку купљену књигу што је сјајна шанса да се добије лична посвету одвеликог борца против глобализма и новог светског поретка.

На промоцији ће говорити:

– проф. др Војислав Шешељ
– проф. др Коста Чавошки
– проф. др Јован Ћирић
– проф. др Миле Ракић

Шешељ се изјашњава о Хагу у четвртак

Лидер Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ рекао је да ће се у четвртак изјаснити о позиву Жалбеног већа Хашког трибунала.

– У четвртак ће ми доћи службеник Трибунала, а текст ћу дати новинарима на конференцији за штампу у четвртак у 12 сати – рекао је Шешељ новинарима испред Палате правде у Београду, где је дошао да прати процес за рехабилитацију Драгољуба Драже Михајловића.

Жалбено веће Хашког трибунала позвало је Шешеља да се у року од три дана изјасни о захтеву Тужилаштва да се хитно примени одлука тог већа да се врати у Хаг. У позиву, који је донет у среду, наводи се да Шешељ може да одговори на захтев тужилаштва „ако жели“.

Рок од три дана почиње да тече од тренутка када лидер радикала прими овај позив Жалбеног већа Хашког трибунала, наводи се у документу Већа.

Жалбено веће је 30. марта Претресном већу наложило да хитно опозове одлуку од 6. новембра 2014. године о привременом пуштању на слободу лидера СРС и наложи му да се врати у притворску јединицу Трибунала у Схевенингену.

Претресно веће још није поступило по налогу Жалбеног већа, већ је 10. априла од лекарског тима који Шешеља лечи у Србији, затражило документацију о његовом тренутном здравственом стању. Међутим, Шешељ је одбио да ту документацију достави суду.

Хашко тужилаштво је потом 14. априла Жалбеном већу потом упутило захтев да наложи Претресном већу да Шешељу хитно наложи да се врати у притворску јединицу Трибунала у Схевенингену, а Шешељу је сада пружена могућност да се о том захтеву изјасни.

Извор: Србин.инфо, Танјуг