Прочитај ми чланак

Први рођендан владе и остатка дружине из бирцуза “Немањина 11”

0

medenica

1. Несумњиво највећи успех владе за годину дана постојања јесте тај што постоји годину дана, чиме је још једанпут потврђено да бракови из интереса потрају дуже од оних из љубави.

2. За нешто мање од годину дана успели су да нас увере како ћемо живети боље за две године, по календару Инка додуше, који се у односу на важећи разликује за тричавих десетак година, али марш у пич…пардон, Мачу Пикчу сви који сумњају!

3. Вулину је после пада с Мире на главу полако почело да се враћа памћење, о чему сведоче и снимци на којима заиста делује као да “Торлак” на њему тестира неке експериметалне лекове, али је заправо реч о делићима сећања који се у оној ошишаној главици полако слажу као делови доктората Небојше Стефановића са оригиналима који су злонамерно написани свега 25 година пре његовог, и то само да би га претекли јер је у вртићу обелоданио васпитачицама: “Мозда сам се упискио, а можда ћу и да доктолилам”?..

4. Статистика недвосмислено показује да је број незапослених у сталном паду. Статистикас показује и да мушка популација код Станије прво примети унутрашњу лепоту и духовност.

5. Смањење плата и пензија дало је жељени ефекат- радничка класа и пензионери све мање умиру од болести узрокованих холестеролом и прекомерном тежином, а све више природном смрћу- од глади или омча о грану, а дрво дефинитивно јесте природа што и смрт чини природном, малтене органском.

6. Неспорно је повећан прилив страних инвестиција- углавном се све завршава инвестирањем са стране…

7. Покренута је смедервска Железара- из погона су изашли и први готови производи намењени страном тржишту: инжињери који пакују кофере и пале преко.

8. Ипак, добрим делом је и заустављен одлив мозгова- забрањена је употреба истог у политичке и комерцијалне сврхе. Додуше, дозвољена је у хуманитарним пројектима, типа: “Дај, колега, помозимо оној будали, има неко место код тебе у министарству/управном одбору, тај је и са “Бусплусом” у рукама опасан по околину”…

т9. “Београд на води” више није само величанствена макета, сезонски посао преко омладинске Синиши Малом, најзгодније место за повраћање са Старог моста, изговор да показују неког шеика који неодољиво подсећа на Џеја Рамадановског са пешкиром на глави- већ факат! Потписан је папир којим београдска утопија постаје стварност- утапаће Београд следећих 30 година, мада је првобитно било планирано да све буде завршено за пет, али поменутог шеика заврнули мангупи у мењачници- заменили му три и по милијарде евра по курсу од 50 динара за евро!

10. Пронађени су стратешки партнери за фантомске фирме које су основане фалсификованом личном картом премијеровог брата! Купац је приложио 15.000 фалсификованих личних исправа као доказ да ће отворити исто толико радних места, уз гаранције да ће инвестирати у усавршавање младих кадрова чије су личне карте још у изради.

11. Дипломатском офанзивом повећано је поверење како Срба на Косову и Метохији тако и запада у квалитет мајица са натписом: “Косово је срце Србије”, као и продаја истих, чак и међу албанском популацијом, уз фусноту на етикети: “Шта одма љутиш, комшо, само се сашљимо у Београд- апирљиљиљиљи…”!

12. Учињено је много на побољшању имиџа Србије у региону, нарочито после обећањав Халиду Бешлићу да Дачић више неће јавно изводити “Миљацку”.

13. Србија ће поново учествовати на “Евросонгу”, а Вучић је лично инситирао да нас представља нека певачица, а не он, иако је према анкетама то тражило више од 120 одсто испитаника и нешто случајно наишлих ботова.

14. Пао је војни хеликоптер, али Лончар и Гашић на срећу нису, мада и зашто би кад људи не пију док раде, а не као тамо неки пилоти.

15. Срђан Вербић је окончао петомесечни штрајк и повукао захтеве за смену свих просветних радника у Србији и оних који се за то школују, као и Вука Караџића, Доситеја, Његоша, 18 слова из азбуке, Теорије релативитета јер прејудицира да и Алек може бити релативан а не “Божанска честица”, те и оног згубидана са локнастом фризурицом и наочарима којег свакодневно виђа у огледалу…

16. Родитељи су коначно преградили дневну собу како би Никола Селаковић добио свој момачко- министарски кутак и почео да се бави Јустицијом И прикљученијима више него гунђањем: “Нисте фер, стварно, сви моји другари из кабинета имају своје собе, само ја не могу никад да направим кокице и позовем их на седницу владе и масне фоте код мене”…

17. Иван Тасовац је коначно проговорио и нажалост испрепада колеге током заседања: “Ију, испрепада нас, бре, човече! На шта сад да качимо јакне, мајке ти”?!

18. Александар Вучић преузео је одговорност за више дела од ИРА, ЕТА, ПЛО и Змаја од Шипова заједно!

19. Србија је дефинитивно све ближа Европи, још само да скупи храброст, приђе и пита: “Тета Ђана, ми би смо само да видимо ону ствар, поглавље”… А тета Ђана Европа одговори: “Од гледања нема селамета- вид’ ћуне реформске, права пионирска”…

(Два у један – Михаило Меденица)