Прочитај ми чланак

НЕ МОЖЕ ДА ПОДНЕСЕ НОВАКОВУ ДОМИНАЦИЈУ: Федерер шокирао изјавом о Ролан Гаросу

0
Фото: Ројтерс - Дилан Мартинез

Фото: Ројтерс – Дилан Мартинез

Тренутно други тенисер света поново је одапео „отровне стрелице“ у правцу најбољег.

Швајцарски тенисер Роџер Федерер последњих дана показује да му прилично смета доминација Новака Ђоковића.

Тренутно други тенисер света поново је одапео „отровне стрелице“ у правцу најбољег, овог пута тврдњом да Србин није први фаворит за освајање предстојећег грен слема на Ролан Гаросу.

„За мене је Рафа Надал и даље први фаворит на Ролан Гаросу, пре него Новак Ђоковић који игра прилично добро. Иако Шпанац није на нивоу форме из претходнихгодина, и даље верујем да ће га тешко неко победити на Ролан Гаросу“, рекао је Федерер.

Очигледно је Швајцарац кренуо у психолошки рат против Ђоковића јер је само који дан раније изјавио да је доминација српског тенисера последица тога што он, Надал и Мареј вуку повреде.

„Још пре девет месеци сам рекао да сачекате да сви уђемо у форму, па да видимо ко ће онда да буде први. Мареј је имао операцију, Надал је био ван форме, а ја сам имао проблеме са леђима. Не смемо заборавити ни Раонића, Нишикорија и Бердиха, али нас четворица смо ипак испред њих“, рекао је недавно Федерер немачким медијима.

Новак Ђоковић се за сада није оглашавао о Ролан Гаросу, а данас се у јавности поставило питање да ли ће учествовати на турниру у Мадриду.

За разлику од Федерера кладионице су на страни Новака Ђоковића. За победу српског аса нуди се квота 2, док је Надал други фаворит са квотом 3. Федерер је у групи тенисера који су далеко иза двојице највећих фаворита, са квотом 21.

Други грен слем сезоне који се игра у Паризу почиње 19. маја и траје до 7. јуна.

nole-n
ЂОКОВИЋЕВ ТИМ ДЕМАНТУЈЕ ШПАНЦЕ: Новак још није одлучио да ли ће играти у Мадриду

Вест „Марке“ да је први рекет света одустао од учешћа на следећем турниру изазвала је реакцију Ђоковићевог штаба.

Још је неизвесно да ли ће Новак Ђоковић играти на турниру Мастерс серије следеће недеље у Мадриду, тврде из штаба најбољег светског тенисера.

Реакција из Ђоковићевог тима уследила после вести коју је објавила шпанска „Марка“ да ће први рекет света прескочити наредни Мастерс због исцрпљености.

„Новак Ђоковић још није донео одлуку да ли ће играти у Мадриду или не. Обе опције су још могуће. До краја недеље ће се знати да ли игра“, поручили су из Ђоковићевог табора.

Дакле, неизвесност ће потрајати.

Новак је турнир у Мадриду освојио 2011. године, а прошле године није учествовао због повреде зглоба. Због тога, у случају да заигра, не би бранио ниједан поен, а ако одлучи да опет не учествује, не би изгубио поене.

У сваком случају, ако најбољи спортиста света за прошлу годину одлучи да „прескочи“ Мадрид, биће одморнији и спрмнији за турнир у Риму и Ронан Гарос, за који не крије да му је главни циљ ове сезоне, јер је једини грен слем који није освајао.

Извор: Курир.рс