Прочитај ми чланак

ШИПТАРСКО-ОКУПАТОРСКИ ПРЕМИЈЕР МУСТАФА: Србија да одговара за злочине

0

vucic-mustafa

Шиптарско-окупаторски премијер на Космету Иса Мустафа написао је да Србија треба да одговара за наводне монструозне злочине које су војне и паравојне формације по њему извршиле на Космету 1999. године.

„Србија треба да одговара о нестанку наших људи, за монструозне злочине које су њене војне и паравојне снаге извршиле на Косметуу. Они који су извршили злочине треба да изађу пред лице правде“, написао је Мустафа на свом Фејсбук профилу на Међународни дан несталих.

Окупаторско-шиптарски премијер, такође је написао да је „много година стрепњи, али и чекања да се сазна судбина најдражих“.

„Влада Косова ће искористити све међународне институције да тражи откривање несталих, њихов повратак и руку правде над криминалцима“, написао је Мустафа.

Иначе, данас на Међународни дан несталих испред окупаторско-шиптарске зграде Скупштине Косова, на тргу Ибрахим Ругова, биће откривен споменик несталим особама.

Према подацима Међународног комитета Црвеног крста на Космету се несталима сматра више од 1.600 особа.

Весели: Без партнерства са Србијом док се не пронађу нестали

Председник окупаторско-шиптарске скупштине на Космету, Кадри Весели,  је поводом Дана несталих рекао да неће бити партнертсва са Србијом без проналаска несталих.

„Доста је било ове неправде за 16 година. Партнерство и добро суседство може се постижи тада када тела несталих буду враћена“, рекао је Весели, преносе приштински медији.

Он је рекао да је „ово тежак дан за све грађане Косова, посебно за оне који, како је рекао, и даље трагају за несталим члановима својих породица.

Извор: Бета