• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • ИСЛАМИСТИ НАПАЛИ СРПСКУ: Полицајац убијен, Додик звао Вучића, Србија нуди помоћ
Прочитај ми чланак

ИСЛАМИСТИ НАПАЛИ СРПСКУ: Полицајац убијен, Додик звао Вучића, Србија нуди помоћ

0

policija-banja-luka_60
Непозната особа је вечерас ушла у Полицијску станицу у Зворнику и почела да пуца из ватреног оружја, сазнаје портал “Klix.ба“. У нападу је страдао један полицајац и нападач, двојица припадника органа реда су рањена.

Непозната особа је вечерас ушла у Полицијску станицу у Зворнику и почела да пуца из ватреног оружја, сазнаје портал “Klix.ба“. У нападу је страдао један полицајац и нападач, а двојица припадника органа реда су рањена.

Према информацијама потврђеним за портал “Klix“, у пуцњави је убијен један полицајац, а двојица су рањена. Полицајци су у размени ватре убили нападача.

Како сазнају “Новости“, полиција је блокирала простор око станице и не дозвољава приступ. Око станице има крви и влада општи метеж.

„У 19 сати у ПУ Зворник ушао је наоружани мушкарац и почео да пуца. Убио је једног полицајца, а двојицу је ранио. Нападач је потом убијен, а повређени полицајци превезени у болницу“, изјавила је за портал “Klix“ портпарол Центра јавне безбедности Бијељина Александра Симојловић.

Неки босански медији преносе да је нападач током напада викао “Алаху акбар“. Како сазнаје портал “Klix“, убијен је полицајац Д. Ђ., а рањени су полицајци С. М. и Ж. Г.

“Klix“ наводи да један од рањених има повреде у пределу грудног коша, али да нису животно угрожени.

Како преноси РТРС, напад је, за време примопредаје смене, извршио припадник вехабијског покрета, наоружан сачмаром из које је пуцао у полицајце.

Портал „Независне“ наводи да се „припадник вехабијског покрета довезао се возилом до Станице јавне безбједности у Зворнику, а када му је речено да ту не може да се паркира, почео је да пуца“.

Према незваничним подацима, на лицу места убијен је полицајац Драган Ђурић, а рањени су Стево Миловановић и Жељко Гајић, од којих један има повреде у пределу грудног коша, али нису животно угрожени, наводи портал клиx.ба.

Портал пише и да је, према непотврђеним информацијама, реч о терористичком нападу и да се у Зворник вечерас хеликоптером упутио министар унутрашњих послова РС Драган Лукач.

Рањени полицајци медицински су збринути у зворничкој Општој болници.

Велики број грађана налази се испред Опште болнице Зворник, интересујући се за здравствено стање рањених полицајаца, као и испред зграде Станице јавне безбедности Зворник, наводи портал „Независне“.

Још нема званичне информације о идентитету нападача, нити о разлозима напад на полицијску станицу.

Град Зворник налази се на граници са Србијом и има повољан геостратегијски положај јер се у њему укрштају важни путеви према Сарајеву, Београду, Новом Саду, Бијељини и Тузли.

Скоро да је географски лоциран тачно на средини пута за три велика урбана центра: Београд, Нови Сад и Сарајево.

Преко два моста на реци Дрини одвија се друмски и жељезнички саобраћај са свим деловима Србије.

dodik-vucic
Вучић: Помоћи ћемо РС око Зворника

Премијер Александар Вучић изјавио је да ће Србија, на основу Дејтонског споразума, помоћи РС финансијски и обавештајно након напада на полицијску станицу.

Он је, гостујући на РТС-у, рекао да се већ два пута чуо са председником РС Милорадом Додиком.

Вучић је најавио да ће Додик заједно са министром унутрашњих послова РС допутовати за два дана у Београд где ће разговарати како са њим тако и министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем.

Напад на Полицијску станицу у Зворнику, према његовим речима, је ужасна вест, како за РС, тако и Србију. У складу са Дејтонским споразумом, Додик је, како је указао, изразио жељу да Србија помогне.

Вучић је казао да ће Србија, на основу Дејтонског споразума, не рушећи ничији интегритет, помоћи РС финансијски и обавештајно.

Осим тога, премијер Вучић упутио је телеграм саучешца председници владе и председнику Републике Српске, Жељки Цвијановић и Милораду Додику, поводом напада на полицијску станицу у Зворнику, поручивши да је снажно потрешен вешћу о најстрашнијем нападу у којем је страдао полицајац.

„Тешко је у тренуцима велике трагедије наћи речи утехе за породицу човека који је посветио живот очувању мира и безбедности.

У име владе Републике Србије и своје име вама и породици упућем искрено саучешће”, наводи се у телеграм премијера Вучића. Један полицајац је убијен, а двојица су рањена када је вечерас око 19 сати мушкарац чији идентитет још није саопштен упао у Полицијску станицу у Зворнику и пуцао из ватреног оружја, пренели су медији у БиХ и РС.

Извор: Новости, Танјуг