Прочитај ми чланак

ДОНИРАО ЈЕ СВОЈОЈ СТРАНЦИ ЧАК 870.000 ДИНАРА: Финансијски помажем ДСС и немам шта да кријем

0
Aleksandar-Popovic srbija treba da vodi srpsku a ne briselsku politiku

Фото: Политика.рс – А. Васиљевић

Од свих страначких и државних функционера Александар Поповић из опозиционог ДСС-а донирао је својој странци убедљиво највише новца прошле године – чак 870.000 динара.

Занимљиво је да је овај редовни професор на Хемијском факултету у Београду потукао далеко плаћеније партијске фотељаше, па тако и “најтежег” међу њима, социјалисту Душана Бајатовића, који је частио СПС тек са 700.000 динара, што је тек део његових милионских месечних прихода.

Поповић за “Ало!” објашњава да је ДСС-у само вратио оно што је од њега добио.

– Странка ме је поставила на место председника скупштине Института “Михајло Пупин” и сматрао сам да је срамота да те паре носим кући. Изненађен сам чињеницом да сам рекордер по донацијама, јер многи други, који су захваљујући својим партијама ушли у разне, неупоредиво плаћеније одборе, нису се на овакав начин њима одужиле.

Можда сам будала, али ја сам тако урадио. Дакле, све накнаде из Института сам уплатио на рачун странке – изјавио је Поповић, који је на поменуту позицију дошао још 2008, у време владе Војислава Коштунице и за то је примао 65.000 динара месечно, како се наводи у његовој имовинској карти. Ова Влада га је сменила тек пре неколико недеља.

Осим пријављених месечних прихода на Хемијском факултету, који износе 120.000 динара, потпредседник ДСС-а каже да је ангажован и у једној фармацеутској компанији.

– Радим 17, 18 сати дневно и зарађујем за пристојан живот своје породице. Немам шта да кријем – рекао нам је Поповић.

Према страначким извештајима који су објављени, међу највећим појединачним донаторима је и Радољуб Туцовић из Карићевог ПСС-а који је донирао 600.000, а иза ове тројке су лидер демократа Бојан Пајтић са 219.000, социјалиста Зоран Анђелковић са 200.000, колико је дао и Поповићев партијски друг Андреја Младеновић. Највећа странка СНС још није објавила ове податке.

Извор: АЛО