Прочитај ми чланак

ОСВЕТЛИ СРБИЈУ: Данас митинг ДEМОКРАТА на Тргу републике у Београду

0

ds-miting
Демократска странка организује данас митинг на Тргу републике у Београду. Почетак скупа по називом „Осветли Србију“ заказан је за 17 сати.

Након скупа биће одржана протестна шетња која ће ићи ће улицама: Коларчева, Теразије, Трг Николе Пашића, Кнеза Милоша и завршиће се испред зграде Владе у Немањиној где ће окупљени грађани оставити поруке Влади Републике Србије.

ДС је саопштила да ништа неће спречити грађане да присуствују митингу у Београду.

Та странка је упозорила јавност да се чланови ДС „позивају и дезинформишу да је митинг померен на 12 часова“.

„Све смо ово већ доживели и никада нас није уплашило. Ништа неће спречити слободне градјане да сутра у 17 часова на митингу у Београду кажу ‘не’ страху и мраку који стварају, да кажу оно што данас све слободније говори већина градјана. Све ово показује да су у страху они који га стварају. Ми нисмо и никада нећемо бити“, пише у саопштењу.

Стефановић: Скуп ДС и дерби биће обезбеђени

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да неће бити инцидената због истовременог одржавања скупа Демократске странке и фудбалске утакмице Црвене Звезде и Партизана.

„Не очекујемо било какве нежељене сцене. Полиција Србије је у стању да гарантује безбедност и сигурност оба скупа“, рекао је Стефановић .

Он је нагласио да ни један градјанин не мора да се плаши за безбедност.

Опозициона Демократска странка заказала је протестни митинг за 17 часова, а „вечити дерби“ почеће у 18 сати на стадиону „Рајко Митић“.

Извор: Б92, Бета