Прочитај ми чланак

ДЕРБИ У ОПАСНОСТИ: Жустрим Делијама и Гробарима оружје на извол‘те, а полиција не хаје!

0
autokomanda-put-raskopan-kamen-17

Фото: Зорана Јевтић

Одавно је познато да на вечити дерби не би требало долазити аутомобилима због непостојања паркинга, а овог пута на светковину српског фудбала не може нормално ни пешке да се стигне! Разлог – вишемесечни радови на Аутокоманди.

Већина навијача и данас ће на меч Црвена звезда – Партизан доћи из правца Аутокоманде. Како, остаје да се види, имајући у виду да је раскрсница потпуно раскопана.

Дерби, који је иначе високоризични догађај, сада постаје још тежи за обезбеђивање јер је сужен простор за кретање навијача. Екипа Курира посетила је градилиште, које се налази насред улице, и тамо затекла гомилу камења и осталог потенцијалног оружја којем ће се сигурно обрадовати ватрене навијаче из табора Делија и Гробара.

У жељи да сазнамо каква ће безбедност бити ван стадиона, представници клубова упутили су нас на полицију, а из Бироа за сарадњу с медијима МУП нисмо добили одговоре на тражена питања.

СТЕФАНОВИЋ: НЕЋЕ БИТИ ИНЦИДЕНАТА

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да не очекује инциденте на 148. вечитом дербију. Први човек полиције каже да ће држава обезбедити несметано одржавање митинга демократа у Новом Саду (17 часова) и фудбалске утакмице у Београду (18 часова).

– Полиција је спремна и обучена за реаговање. Биће осигурана безбедност свим грађанима – поручио је јуче Стефановић.

Извор: Курир.рс