Прочитај ми чланак

СТРАШНО: Отимају, туку и секу обичне људе због рекета од 100 евра!

0

Miodrag sa ocem Ivanom Kankarašem otet-leskovcanin

Миодрага Канкараша (19) из Лесковца киднаповала четворица бандита. Држали га затвореног у селу Турековац, песничили, поломили му два зуба, покидали уво… Претили му и тражили рекет од 100 евра.

Лесковчанин Миодраг Канкараш (19) преживео је праву вишечасовну драму након што су га, у ноћи између суботе и недеље, отела четворица младића. Претучен је до несвести, покидано му је уво и поломљена два зуба, а отмичари су од њега тражили рекет од 100 евра и претили му да случај не пријављује полицији. Канкараш каже да он није једина жртва ових нападача, али да су други ћутали.

Све је почело око три часа и 30 минута на путу Ниш – Лесковац, код села Пуковац, када се Канкараш, са двојицом другова, аутомобилом враћао са журке у Нишу. Четворочлана банда им је својим возилом препречила пут, а потом су несрећног младића извукли са сувозачевог седишта и почели да га туку.

– Двојица отмичара отворила су врата нашег аута, извукли ме из њега, а мојим друговима наредили да сагну главе. Један ми је палицом на расклапање поцепао уво, а други ме је шутирао и ударао где год је стигао. Пошто сам се упорно бранио, нису успели да ме убаце у гепек, али су ме угурали на задње седиште њиховог аутомобила и повезли ка Лесковцу – прича младић, који ни сам не зна колико је удараца задобио током ове паклене вожње.

ТРАГАЈУ ЗА НАПАДАЧИМА

Полиција трага за нападачима, а према незваничним информацијама, двојица од њих су одраније позната органима реда. Млади Канкараш додаје да је надлежнима дао тачан опис куће у којој је био затворен, као и имена двојице отмичара које познаје из града.

Када су стигли у село Турековац овај ученик лесковачке Хемијске школе је затворен у подрум једне куће, где је настављено иживљавање отмичара. Тукли су га палицом, песничили и шутирали. Молио их је да му кажу зашто га туку, али је његово питање остало без одговора. Док је седео на гајби у углу подрума, трпео је ударце који су долазили са свих страна. Повраћао је, а у једном моменту је изгубио и свест.

– Старијем мушкарцу, између 40 и 50 година, који нас је дочекао у кући са великом оградом и базеном, рекли су да доводе новог клијента. Мислио сам да из тог подрума жив нећу да изађем. Међутим, око шест сати су ми рекли да се ради о рекету и да ја нисам први који ће морати да плати – истиче отети младић.

После претњи да никоме ништа не прича, опрали су му главу и лице и дали марамице да се обрише, а потом су га довезли до породичног дома уз „препоруку“ да каже да се повредио на журки, јер ће му у супротном бацити бомбу на кућу.

– Један од њих ме је позвао да дођем у кућу у којој су ме тукли, да попијемо кафу, и да са собом понесем 100 евра – истиче Миодраг који иза себе нема ниједан преступ.

Он је својима, ипак, испричао сваки детаљ драме коју је преживео, а заједно су одлучили да случај пријаве полицији.

– Када сам га видео свег крвавог, само што нисам пао у несвест – каже Миодрагов отац Иван. – Било је страшно и још не могу да верујем да је овако нешто могуће да се догоди. Случај смо пријавили не само због мог сина него и због друге деце којој ћемо можда спасти живот. Надам се да ће починиоци бити кажњени за зверство. Не знам како бих другачије све ово могао да назовем.

После претрпљене тортуре Миодраг се бори са ноћним морама и сећањем на стравичну ноћ коју никада неће моћи да заборави.

Извор: Вечерње новости