Прочитај ми чланак

МИЛАНОВИЋ: Данашњи ХДЗ гори од Туђмановог

0
Фото: © AFP 2015/ DON EMMERT / ILMARS ZNOTINS

Фото: © AFP 2015/ DON EMMERT / ILMARS ZNOTINS

Хрватски премијер и председник Социјалдемократске партије (СДП) Зоран Милановић оштро је данас критиковао опозициону Хрватску демократску заједницу (ХДЗ) и оценио да у земљи до сад није забележена тако затрована политичка клима.

„Праве се спискови људи који не воле Хрватску. То Фрањо Туђман није радио, или колико знам није, у време рата када је ситуација била неупоредиво тежа. Радили су то његови наследници понекад, али су знали кад треба стати“, рекао је Милановић у Осијеку на конвенцији осјечко-барањског СДП-а, пренели су локални медији.

Он је истакао да је ХДЗ и раније подгрејавао ниске страсти, прозивао и делио људе, али би се то исцрпело у ранијој фази изборног циклуса, али да сада није тако.

„То показује ниво очаја и фрустрација, али и тоталне људске и политичке неодговорности људи који су то у стању“, рекао је премијер и позвао челника ХДЗ Томислава Карамарка на јавну дебату о визији Хрватске.

Милановић се осврнуо на критике опозиције и оценио да је његова Влада најуспешнија досад. Поновио је да у три и по године мандата влада левог центра ради озбиљан посао, уз мало разумевања, пуно критика и нездраве атмосфере у друштву.

Редовни парламенентрани избори у Хрватској требало би да буду одржани крајем ове или најкасније почетком 2016. године.

Према последњим истраживањима јавног мнења, највећу подршку ужива десна коалиција окупљена око ХДЗ-а.

(СПУТНИК)