Прочитај ми чланак

Вучић: Тачи ће бити ухапшен, ако дође у Београд!

0
Фото: Танјуг - Зоран Жестић

Фото: Танјуг – Зоран Жестић

KOЦEЉEВA – Пошто пресуда против косовског министра спољних послова Хашима Tачиjа ниjе укинута држава Србиjа ће се понашати у складу с тим, изjавио jе данас премиjер Aлександар Вучић.

Oдговараjући на питање новинара Вучић jе рекао да њега нико из Брисела ниjе звао да интервенише у вези с евентуалном посетом Tачиjа Београду упитавши новинара како уопште замишља да би то изгледало да неко њега из Брисела позове и затражи да уради нешто што jе противно законима Србиjе.

„Па ако он о томе одлучуjе, ако ће он са њим да дође, у нашоj земљи постоjе закони, какво jе то лицемерjе неких људи“, запитао jе Вучић подсетивши да пресуду против Tониjа Блера ниjе укинуо он, него jе то учињено jош 2001. године у време власти ДС и ДСС.

У том смислу, поновио jе, „пресуду Tачиjу нисмо укинули, па пошто ниjе укинута Србиjа ће се тако и понашати, у складу са законом“.

Претходних дана из Приштине jе потврђено да ће Хашим Tачи доћи у Београд на позив невладине организациjе „Oмладински одбор за образовање“, шеф дипломатиjе Ивица Дачић рекао jе да нема потребе да долази, а министар полициjе Небоjша Стефановић да ће бити ухапшен ако дође.

Након медиjи су пренели да jе било интервенциjа из Брисела да се Tачи не хапси, те да му се омогући учешће на конференциjи у Београду.

Извор: Танјуг