Прочитај ми чланак

САМО ГАЗИ! Србија повела против Парагваја – 1:0

0
Фото: Јарослав Пап

Фото: Јарослав Пап

Женска тениска репрезентација Србије повела је против Парагваја са 1:0 у мечу за попуну Светске Б групе, који је почео у Новом Саду.

Први поен Србији донела је Александра Крунић која је убедљиво савладала Веронику Сепеде Ројг са 6:1, 6:3

Српска тенисерка је после правог „торнада“ у првом сету којим се цинило да ће „одувати“ Парагвајку, у другом делу игре имала мали пад концентрације, када је дозволила противници брејк за 4:3, али је потом одмах узвратила брејком и својим сервисом после малих проблема искористила другу меч лопту.

Следећи меч игра Ана Ивановић протв Мерседес Гонзалес.

Другог дана такмичења, у недељу, Ивановић игра против Ројг, а Крунић се састаје са Гонзалес, да би сусрет две репрезентације био завршен мечом дублова у којем ће играти Јелена Јанковић и Ивана Јоровић против Гонзалес и Ројг.

Крунић: Игра за репрезентацију ме максимално мотивише

Српска тенисерка Александра Крунић оценила је данас да је кључ победе против Паргавјке Веронике Сепеде Ројг у мечу за попуну Светске Б групе у чињеници да је остала мирна у одлучујућим тренуцима меча.

„Трудила сам се да будем сконцентрисана од старта, покушавала сам да притисак домаћег терена не утиче превише на мене. Најважније је да сам остала мирна у тренуцуима када се „закувавало“ и да сам донела први поен Србији“, рекла је Крунић.

Она је нагласила да јој наступ за Фед куп репрезентаицју додатно улива самопоуздање.

„Дошла сам на овај меч без и једне победе у последњих месец дана и нисам била баш пуна самопоуздања. Ипак, ова атмосфера и наступ за репрезентацију и те како позитивно утиче на моју мотивацију“, рекла је Крунић и додала да очекује да ће Ана Ивановић у следећем мечу дати све од себе, како би Србија максималним резултатом повела против Парагваја првог дана такмичења.

Извор: Танјуг