Прочитај ми чланак

КИЈЕВ – ГРАД ТЕРОРА: НАТО-ов сајт организује лов на људе – неки су већ хладнокрвно побијени!

0

nato ubija ukrajinske opozicionare

Размотривши неке од околности смрти Олеса Бузине склони смо закључку да је његово убиство део крваве кампање НАТО-а. Циљ: застрашивање украјинских дисидената. Још једна жртва ове кампање – Олег Калашњиков.

Просудите сами:

Украјински сајт „Миротворац“ објављује личне податке „сепаратиста“, тј „информације о проруским терористима, сепаратистима, плаћеницима, ратним злочинцима и убицама које су намењене полицијским властима и специјалним службама“. Дана 13. априла, корисник под псеудонимом „404“ је на овом сајту објавио све личне податке о Олегу Калашњикову (превод на крају текста).

Information for law enforcement authorities and special services about pro-Russian terrorists, separatists, mercenaries, war criminals, and murderers.:

ukrajina kalasnikov oleg ivanovicd

После убиства Калашњикова, на званичном Твитер налогу „Миротворца“ објављена је честитка „Агенту 404“:

центр МИРОТВОРЕЦЬ on Twitter: „За успешно выполненное поставленной задачи Агенту „404“ сегодня было присвоено внеочередное звание, и вручен ценный подарок. (vato-News)“

tvit mirotvorac

„Поводом успеха у испуњавању задатка, овим се „Агенту 404″ додељује ванредно унапређење, као и вредан поклон.“

14, априла исти корисник објављује информације о Олесу Бузини (превод на крају текста): Бузина Олесь Алексеевич – PSB4UKR.ORG

tvit mirotvorac 2

И опет честитка „Миротворца“ преко Твитера:

tvit mirotvorac 3

„Агент 404 се поново истакао. За успешно обављање данашњег задатка награђује се кратким одмором.“

Две случајности су превише да би то и биле.

Интернет страница „Миротвореца“ се користи као огласна табла за оно што ће бити умрлице људи који се усуђују да говоре истину о томе шта се заиста дешава у Кијеву. Имајте на уму да сајт „Миротворец“ активно подржава саветник министра унутрашњих послова Украјине и посланик Врховног раде, Антон Герашченко.

Анализирајући веб-сајт са  Domaintools.com добијамо следеће: Psb4uKr.org WHOIS, DNS, & Domain Info – DomainTools

mirotvorac nato

Веб-сајт је регистрован и налази се у Тексасу, на име канадсе држављанке Офелије Дингбатер (Ophelia Dingbatter) – што је највероватније лажно име иза којег се крије прави власник, јер је, као што се претраживањем да видети, Офелија Дингбатер некаква порно звезда, па није баш вероватно да је интересује креирање сајтова о Украјини.

У табели „сервер“ наведени су следећи технички параметри:

NATO HPWS/2.1 (до сада непознат тип сервера) http://whois.domaintools.com/psb4ukr.org

Претрага за другим сајтовима на истом серверу дала је следеће резултате:

1. operativ.info: сајт који позива Украјинце да анонимно пријављују сепаратисте

2. informnapalm.org: информативни сајт, изразито антируски

Наведени сајтови су хостовани у САД, Тексасу, највероватније у истом дата центру. А сад најзначајније:

Ако се жели да се испита мрежа у коју је „Миротворац“ укључен, то је лако – кад у командну линију Виндоуса унесемо „psb4ukr.org“ (без наводника – прим. прев.), открићемо да се сајт налази у мрежи НАТО-а: domain nato.int.

mirotvorac nato 4

Овде је крајња дестинација: psb4ukr.nato.int, а где је „nato.int“ главни домен НАТО-а.

Вероватно због немара техничке подршке, сада је откривена већина веб-страница које НАТО користи у информационом рату против Украјине. Истовремено, има ваљаних разлога за сумњу да су специјалисти НАТО-а Бузину и Калашњикова означили као безбедносне претње по Украјину и елиминисали их, и искористили „Миротворец“ као средство за застрашивање дисидената.

Вас ћемо замолити да помогнете у ширењу ове информације, а Министарство спољних послова Русије и Комитет за међународне послове Државне думе да предузму одговарајуће мере.

Ажурирано: Добили смо доста техничких инпута и неке ствари морамо детаљније образложити.

Да, ако су администратори „Миротворца“ желели да створе привид да је њихов сајт у мрежи НАТО-а, то су могли лако да ураде. Али, иако је ова хипотеза са техничког становишта могућа,  није реална.

Јер има неколико утврђених чињеница о сарадњи украјинских власти и НАТО-а. „Миротворац“ подржава посланик Врховне раде и саветник министра унутрашњих послова Герешченко, који за сајт налази средства и преко њега добијене информације користи у својим говорима и изјавама. Герешченко иде чак дотле да отворено говори како „информације од „Миротворца“ већ неко време користе Министарство унутрашњих послова, Служба безбедности Украјине (СБУ), извиђачке службе и агенти на граници, за прикупљање информација, које се потом користе за отварање кривичних случајева и добијање судских налога за притварање и хапшење сепаратиста и терориста“.

Захваљујући најновијој процурелој информацији о „радионици“ одржаној у Риги 19. фебруара, 2015. године у Центру за стратешке комуникације НАТО-а, сада је познато да НАТО сарађује са Украјинским оружаним снагама у домену информационог рата, посебно на неким интернет пројектима: http://www.ng.ru/world/2015-04-10/1_kiev.html

Политичка убиства зарад одржања контроле над земљама које пролазе кроз оштру економску и политичку кризу је амерички заштитни знак, препознатљивог су америчког стила. Много је и добро документованих таквих случајева, а списак убистава одреда смрти , од Анголе и Чилеа до Бразила, Тајланда… никако није закључен, а нешто од 2одрађеног“ можете наћи овде: CIA Support of Death Squads

Комбинација свих тих фактора и историјски и политички контекст показују да је НАТО-ово директно или учешће преко проксија у убиствима Олеса Бузине и украјинских политичара најприхватљивија верзија догађаја.

Преводи „Миротворчевих“ фајлова о Бузини и Калашњикову

Први снимак:

Калашњиков, Олег Иванович – додао корисник 404 у априлу 2015. – Сепаратиста. Провокатор. Помаже милитанте. Одржава везе са терористима и милитантима. Организовао Антимајдан, испоручује „татушке“ (зликовце за изнајмљивање) – Рођен 6. новембра у Ровном. држављанин Украјине – Списак о његовом образовању, радним местима, учешћу у политичким и грађанским удружењима – Линкови на разне украјинске медијске изворе који спомињу његово име – Кућна адреса.

Други снимак:

Бузина Олес Алексајевич – додао корисник 404, 14. април, 2015. године – Сепаратиста и заговорник федерализације Украјине, писац, новинар, водитељ, хомофоб. Главни епистоларни рад „Вурдалак (вампир) Тарас Шевченко“ Рођен 13. јула, 1969. у Кијеву. Родитељи украјинско-козачко-сељачког порекла, отац служио као официр у КГБ-у. Прадеда служио у царево време као војни официр. Током колективизације 1930-их одузета му грађанска права и депортован на изградњу Беломорског канала – Студије: кијевска 82. специјална средње школа, дипломирао на кијевском Националном универзитету на филологији и руској књижевности – Радио у неколико кијевских штампаних медија, почев од 1993. године (кијевске „Ведомости“, магазинима „Читаочев пријатељ“, „Наталија“, „Его“, „XXL“) – Од 2007. има своју редовну уредничку колумну у листу „Сегодња“ – Кандидат за председника владе странке „Руски блок“, био четвртии са 8.22% гласова – Главни уредник листа „Сегодња“ од јануара 2015. – У марту 2015. напустио новине у знак протеста против цензуре коју је увеоо власник новина, медијска компанија „Медија груп Украјина“.

Повезано:  Ћирилизовано: У Кијеву убијен организатор протеста испред америчке амбасаде

Оригинални чланак: Убийство Бузины – акция устрашения НАТО
Превод на енглески: Murder of Oles Buzina— a campaign of intimidation by NATO? | SLAVYANGRAD.org
Са руског на енглески превела: Валентина Лисица
За Ћирилизовано, Магацин, ЕВРОАЗИЈА.ИНФО и СРБИН.ИНФО превео: Александар Јовановић