Прочитај ми чланак

НИКО НЕМА ШТО СРБИН ИМАДЕ: Свет обишла вест да Срби једу тестисе! (ВИДЕО)

0

Ево шта су Американци рекли о шаљивом гастрономском фестивалу „Мудијада“ који се сваке године одржава у селу Луњевица.

Наиме, на Јутјубу је освануо снимак насловљен “Фестивал тестиса: “Срби једу муда”” у којем је подробно описано шта је суштина овог необичног фестивала.

Уз запажање да људи у Србији одиста једу тестисе, између осталог наведено је и да програм манифестације поред такмичења у прављењу јела од белих бубрега (тестиса разних домаћих животиња), укључује и камповање, спортска надметања, концерте…

Специјалитети овог јединственог фестивала који је покренут 2004. године, према речима Американаца прави су афродизијак за мушкарце, а својеврсна репортажа завршена је прилично духовито запажањем да се сваке године бира “особа са највећим мудима”, као и да ће ове године у најужој трци бити нико други до Едвард Сноуден или Ангела Меркел!

mudijada src

Укусна јела од тестиса су на столу. Да ли бисте их пробали

Шаљиви гастрономски фестивал Мудијада одржава се од 30.8. до 1.9. сваке године у селу Луњевица, а на менију су јела од белих бубрега (тестиса разних домаћих животиња), а организатори овог такмичења воле да истакну да је њихов слоган „Нико нема што Србин имаде“.

Шаљиви гастрономски фестивал Мудијада одржава се од 30.8. до 1.9. сваке године у селу Луњевица. Програм манифестације поред такмичења у прављењу јела од белих бубрега (тестиса разних домаћих животиња), укључује и камповање, спортска надметања, концерте, … једном речју одлична забава. Како кажу организатори ове манифестације “Нико нема што Србин имаде” и нико не зна шта ће Србин све измислити, па је у том духу 2004. настало и ово јединствено такмичење.

Духовити организатори Мудијаде кажу да се до сада такмичио велики број екипа (прошле године преко 150) које су биле састављене од људи из народа, професора на факултету, глумаца, доктора, ватрогасаца, ванземаљаца, новинара, земљораника, хуманитараца, креативаца па и оних који не знају како су се ту нашли.

Било као учесници, обични посетиоци или у својству жирија, Мудијада сакупља многобројне заљубљенике из свих делова Србије а има и многобројне иностране госте. Кутлаче са домаћим куварима укрштали су ентузијасти из земаља попут Аустралије, САД, Израела, Јужне Кореје, Македоније, Мађарске, Бразила, Данске, Холандије, Бугарске итд.

Извор: Телеграф.рс