Прочитај ми чланак

ЗАШТО ИХ ПЛАЋАМО: За годину дана њих 25 ни реч нису проговорили

0

statistika parlamenta

СВАКИ десети посланик није за годину дана, колико је јуче напунио овај парламентарни тим, проговорио ни реч, показало је истраживање „Отвореног парламента“.

Међу 25 посланика који нису имали шта да кажу ни о једној теми дневног реда су Бранко Ружић из СПС, као и напредњаци Драган Пауновић, Драгољуб Зиндовић, Душан Ступар, Душица Николић, Игор Бечић, Милан Ђурица…

ОДБОР ЗА КИМ РЕТКО ЗАСЕДА
ЗА годину дана рада одржано је 518 седница одбора. Највише је заседао „ресор“ за уставна питања и законодавство – 94 , а најмање Одбор за КиМ, свега 5 пута.

С друге стране, велики део од укупно 20.816 јављања, одлази на дискусије пет посланика. После Владимира Павићевића из Нове странке, који је „најречитији“ јер се 603 пута јавио за реч, у табели активних посланика налази се шеф клуба СНС Зоран Бабић. Он је уписао 601 обраћање.

Следи Марко Ђуришић који предводи посланике СДС са 348 обраћања, па његов страначки колега Јанко Веселиновић (334). Пети је председник Нове странке Зоран Живковић који се 316 пута пријавио да говори. Кад су у питању даме, прва два места са око 500 јављања укупно заузеле су представнице ДС Гордана Чомић и Александра Јерков.

У билансу резултата пише и да је парламент заседао 122 дана, да је од 3.208 амандмана који су поднети на 193 усвојена закона, изгласано само 324.

Највише додатака на прописе, чак 1.131, поднео је Зоран Живковић, а „прошло“ му је само 30. Најуспешнији су били Марко Ђуришић и Биљана Хасановић Кораћ из СДС који су успели да „прогурају“ 105 амандмана.

(Вечерње Новости)