Прочитај ми чланак

УМЕСТО ТРЕНИНГА: Српкиње разбиле „репрезентацију Косова“

0

rukomet juniorke Srbije

Јуниорска репрезентација Србије у рукомету стартовала убедљивом победом 40:12 у квалификацијама за ЕП

Женска јуниорска рукометна репрезентација Србије победила је данас селекцију Косова 40:12 (19:6) у првом мечу квалификација за Европско првенство, које се одражавају у Румунији.

Изабранице селектора Владимира Шимичића су током целог меча биле доминанте у односу на вршњакиње са Косова, а најефикаснија на утакмици била је Мина Петровић са осам голова, док су по четири постигле Александра Вукајловић и Теодора Здравковић.

Утакмица је одиграна без државних обележја, а следећи меч јуниорке Србије играју сутра од 16.00 са Румунијом, док је у недељу од 18 сати дуел са Словачком.

Две најбоље селекције из групе оствариће пласман на Европско првенство у Шпанији, које се ове године одржава од 23. јула до 02. августа.

Селектор Владимир Шимичић био је задовољан због убедљивог тријумфа, као и због тога што су његове играчице поделиле минутажу.

„Била је јако битна утакмица за нас. Одиграли смо је под малим притиском, знамо сви шта је ова утакмица носила. Искористили смо је да бисмо пре свега пробали нове варијанте, које ћемо да одиграмо са Словачком. Пружио сам шансу свим играчицама како би све играле и осетиле атмосферу“, рекао је Шимичић.

(Курир)