• Почетна
  • СВЕТ
  • Словени
  • „Структура пука ‘Азов'“, забрањени чланак Бориса Рожина – „Пуковника Касада“
Прочитај ми чланак

„Структура пука ‘Азов'“, забрањени чланак Бориса Рожина – „Пуковника Касада“

0

 

azov

Напомена преводиоца: Поштовани читаоци, пред вама је тек део, први део редовне рубрике Преглед руске блогосфере сајта „Форт Рус“ коју вам и ми редовно преносимо, али је и то, највероватније, само извод из оригиналног Рожиновог текста на руском – којег нећете наћи. „Лајв журнал“, популарна блогерска платформа (од пре неколико година у руском власништву), коју и Рожин користи за сајт Пуковник Касад„, каже следеће.

СУСПЕНДОВАН УНОС

Овај унос је суспендован и није доступан за читање.

Због поверљивости, о разлозима с којих је унос замрзнут не можемо разговарати ни са ким другим осим са власником налога.

zabrana

 

Не знам о чему се ради, не знам ни руски, па ћу читаоце који га знају замолити да погледају Рожинов сајт и виде има ли каквог објашњења. Напомињем да енглеска верзија сајта „Пуковник Касад“ већ неколико недеља не функционише, јер изгледа и Рожин има проблем као и српски патриотски сајтови, да и у Севастопољу важи да се, да тако кажем, џабе превођење не сипа у трактор.

Ако на сајту „Форт Рус“ нађем нешто о „замрзавању“, овај прилог ће бити ажуриран. И замолићу за разумевање што ћете  Преглед руске блогосфере за 16. април добити тек у вечерњим сатима (ионако је никад дужи и тежи за превођење).

Пуковник Касад: Структура пука „Азов“

Званични назив ове јединице је 18. пук посебне намене „Азов“ Националне гарде Украјине, војна јединица број 3057. Његово језгро чини јединица посебне намене од 1300 војника (једна падобранска чета, једна моторизована чета, јуришна чета, чета за борбену подршку, противтенковска ракетна батерија, противтенковска топовска батерија, артиљеријски батаљон, противваздушна батерија, једна тенковска чета, једна пратећа чета и једна извиђачка чета), подржавана патролним батаљоном (250 војника), стрељачком четом и К-9 јединицом (са војним псима).

Наоружање: тенкови Т-64, БМП борбена возила пешадије (БВП – по српској номенклатури), БТР борбена оклопна транспортна возила (БОВ – по српској номенклатури), Д-30 вучне хаубице од 122мм, минобацачи од 120мм и 82мм, противтенковски системи са навођеним ракетама, ручни бацачи ракета (РПГ), ручно наоружање. „Азов“ је изузетно добро опремљена формација. у погледу бројчане снаге упоредива са регуларним механизованим бригадама Украјинских оружаних снага, али их по борбеној ефикасности без сумње премашује, с обзиром да њено људство чине добровољци. Премашује их толико да је „Азов“ данас најефикаснија украјинска војна јединица. „Азов“ је директно подређен Главном штабу Националне гарде, а не неком обласном директорату, и стециште је већине страних добровољаца који се боре на хунтиној страни. Пошто му људство углавном пристиже из организација милитантних фудбалских навијача, „Азов“ има изванредне контакте са сличним организацијама на Западу, што му пружа извесне могућности да прикупља средства у иностранству.

Превод са руског и приказ чланка: Џ. Хоук
Извор: Russian Blogosphere Survey for April 16, 2015 – Fort Russ
Превод: Александар Јовановић – Ћирилизовано