• Почетна
  • ДРУШТВО
  • НАПРАВИЛИ СУПЕРПУШКУ: Сада руски војници могу да пуцају и под водом! (Видео)
Прочитај ми чланак

НАПРАВИЛИ СУПЕРПУШКУ: Сада руски војници могу да пуцају и под водом! (Видео)

0

super puska 660

Аутоматска пушка-амфибија, која може да пуца на копну и под водом, дужине је 685 милиметара, а у води има домет од 25 метара на дубини од око 30 метара и 18 метара на дубини од 20 метара

ПОДВОДНИ “калашњиков”! Руски војска и специјалци од 2013. године користе пушку која испаљује хице и под водом. Како би пушку након пуцања на тлу наместили да она пуца и под водом, војници морају да промене оквир.

До сада су војници који се боре под водом морали да носе две врсте оружја, оно за пуцање под водом и “калашњиков” за пуцање на тлу – пише Телеграф.рс.

Тулски конструкторски биро представио је 2013. године аутоматску пушку-амфибију, која може да пуца на копну и под водом. Дужина ове аутоматске пушке је 685 милиметара, а кад се користи као минобацач, тежина јој је 4,6 кг. На копну има домет 500 метара. Темпо пуцања јој је 800 метака у минуту.

Са посебним мецима, она у води има домет од 25 метара на дубини од око 30 метара и 18 метара на дубини од 20 метара. Посебно дизајнирани меци за пуцање под водом слични су стандардним, али мало се разликују у облику.

Конструктор ове аутоматске пушке и њене бојеве муниције је филијала Тулског конструкторског бироа – ЦКИБ СОО. Оружје се тренутно производи само за домаћу употребу. Први пут је представљена на међународном сајму “Интерполитех-2013″.

(Вечерње Новости)