Прочитај ми чланак

САНДА: ДСС да раскине са СНС у Београду; очекујемо Вучићеву освету

0
Фото: Антун Антанасијевић

Фото: Антун Антанасијевић

Председница Демократске странке Србије Санда Рашковић Ивић каже да ће Председништво ДСС разговарати о могућности да њихови одборници изађу из владајуће коалиције у Београду.

– Лично сматрам да треба изаћи из власти у престоници, јер се ту преламају и велики државни пројекти и велике теме. То има везе и са Бриселским споразумом и са високом политиком, што није случај са мањим срединама – рекла је Рашковић Ивић за “Блиц”.

Иако сматра да би из београдске власти требало изаћи, верује и да би представници ДСС требало да остану у власти коју деле са СНС у осталим општинама у Србији. Ту се, међутим, поставља питање како ће напредњаци реаговати.

– Александар Вучић би онда могао да направи акцију “империја узвраћа ударац”, из чисте зле намере могао би због Београда да избаци ДСС из осталих локалних самоуправа широм Србије. На локалу ионако власт одлучује о темама које су пет одсто политике и 95 одсто економије и привреде, и зато ти људи треба да остану у општинама – каже председница ДСС.

На питање да ли се део странке противи изласку из власти у Београду, она наглашава да о томе још није разговарала са другима.

– Ако Вучић буде реаговао тако да избаци ДСС из свих општина, то ће бити знак освете и веома зле воље – закључила је Рашковић Ивић.

Извор: Блиц.рс