Прочитај ми чланак

АМЕРИКАНАЦ ИЗ ТЕКСАСА ЗАЈЕДНО СА НОВОРУСИМА бори се у Украјини против нациста (ВИДЕО)

0

На приложеном видео снимку можете видети интервју са Американцем који се бори против украјинске војске у Донбасу. Морални склоп Американца доказ је да медији не могу утицати на свакога.

Тексас, зашто се овде борите?

За почетак, ја сам антифашиста, комуниста. Када сам видео шта се дешава у Кијеву, на Мајдану, одмах сам знао да је Америка иза тога и да је то њена режија. Знао сам да ће се поновити грозна ситуација, попут Либије, Панаме, Сирије, Авганистана и Ирака. То се и десило.

Рекли су да ће довести демократију и слободу у Украјину, али ја видим само незаконито мешање, лажирање избора у Кијеву и прави фашизам. Људи против којих се бори армија Донбаса, Доњецка и Луганска су прави, искрени нацисти, „хајл Хитлер“ нацисти и морају се зауставити. Они су криминалци и не би били на власти да није било дејства и реторика САД-а.

Осећам одговорност као Американац и становник света да дођем овде и помогнем овим људима да бране домове од нациста, фашиста. Зато сам овде.

Шта мислите о утицају САД-а на Украјину?

То је злочин. Био сам у борбама четири месеца. Сваки сломљени прозор, свака спаљена кућа, сви убијени људи, свака породица која је морала да побегне у Русију, све деструкције су се десиле због Америке. Да САД нису подржавале нацисте, све ово се не би догодило. Нико не би био убијен или рањен, а куће не би биле уништене. Цео аеродром је уништен. Некада је то била лепа зграда, а сада је смеће.

На истоку Украјине има бораца из Европе и Русије, али не и из Америке. Шта мислите о томе?

Чуо сам да је овде био један Американац, са шифрованим именом Ловац. Нисам га упознао и не знам да ли је и даље овде, али ја остајем до краја.

Када ће се завршити рат?

Након победе. Очекујем да наредне године фашистички режим у Кијеву падне. Они губе рат овде у Донбасу, ми их побеђујемо. Људи у Кијеву не воле мобилизацију и беже у Русију како би је избегли. Они полако губе стрпљење. Цене гаса и грејања расту; после Мајдана све у Украјини иде на горе.

Тамо је криминални режим, ситуација је све гора и они не могу да наставе. Ми се нећемо зауставити и предати, тако да нас они не могу победити.

Када сте дошли у Донбас?

Напустио сам Америку крајем новембра прошле године. Дошао сам у Ростов где сам остао неколико дана, а потом отишао у Волгоград, Стаљинград, где сам се поклонио херојима Стаљинграда. Вратио сам се за Ростов и аутобусом стигао у Доњецк 7. децембра где сам се придружио батаљону Восток.

Колико дуго сте на овој позицији?

На овој позицији сам кратко, тек неколико дана. Пре тога сам био на различитим позицијама на аеродрому. Првог јануара сам био у великој битци на аеродрому. Украјинци су нас гађали артиљеријом. Тренутно смо на позицији Спартак, на северу аеродрома и приморавамо Украјинце на повлачење.

Шта вам је најтеже у овом тренутку?

Кревети су јако неудобни. Међутим, добри су другови, храна није лоша. Ми радимо свој посао и то је живот војника.

Можете поручити још нешто ако желите.

Битка у Донбасу је прави Армагедон, борба између добра и зла. Људи против којих се боримо су нацисти, масовне убице, убице жена, деце и затвореника. Они бомбардују болнице, школе, домове. Свако ко се придружи борцима Донбаса је херој. Неки остану у позадини и раде у логиситици, али други су на фронту, ризикују свој живот сваког дана. Међутим, то су хероји, јер чине праву ствар и ја сам поносан због тога што сам са њима.

Упутница

http://www.liveleak.com/view?i=34f_1428519450

Извор: За Србин.ифо превела Маја Орлић