Прочитај ми чланак

КОШАРКАШКИ ТРЕНЕР ПРЕТУКАО ДЕТЕ, потом добио батине од дечаковог оца

0

kosarkaski-teren-dado-dilas-137

Тринеастогодишњи ученик седмог разреда ОШ „Ђура Јакшић“ задобио је неколико удараца по глави и у стомак, од којих и данас трпи болове.

Родитељи малолетног М. К., из Каћа, оптужују суграђанина и кошаркашког тренера Стеву М. да га је повредио у фискултурној сали, због чега је дечак три дана провео у болничкој постељи, пишу Новости.

Тринеастогодишњи ученик седмог разреда ОШ „Ђура Јакшић“ задобио је неколико удараца по глави и у стомак, од којих и данас трпи болове. Дечаков отац Милан К. се, сазнавши шта се догодило, песницама обрачунао са тренером, због чега обојици могу да уследе прекршајне пријаве.

Тринаестогодишњак је нападнут наочиглед другара, са којима је на једном крају фискултурне сале играо фудбал. Ударци су, како каже његов отац, уследили када је тренера погодила лопта, коју је дечак шутнуо у његовом правцу.

„Све је била случајност и мој син није имао намеру да га погоди“, тврди дечаков отац и додаје:

„Кошаркашки тренер је претходно терао децу, међу којима је био и мој син на слободној страни терена“.

По ономе што је испричао тринаестогодишњак и његови другови, некоме од њих је испала лопта, а тренер ју је вратио према дечацима. Докотрљала се до М. К. и он је са удаљености од десетак метара шутнуо у правцу тренера, али без намере да га погоди.

„Овај се тада обрушио на мог сина“, препричава дечаков отац шта се даље дешавало.

„Прво је добио ударац у главу, а затим још неколико. Сећа се да га је ударио и у стомак. Све се десило веома брзо, а деца која у издвојеном делу тренирају џудо нису стигла да реагују. У лекарском извештају из болнице наведено је да мој син има видне повреде главе, рамена и стомака. По изласку из болнице, није могао да иде на наставу.“

Један од дечакових другова, уплашен призором, позвао је његовог оца и рекао му шта се догодило. По његовом казивању, отац је одмах дошао без намере да се туче, али је узвратио када га је тренер ударио.

Извор: Курир спорт / Новости