Прочитај ми чланак

ДСС: Амерички амбасадор вређа Србе; а извештај скрива и штити кривце за пад хеликоптера

0

dss-srpska zastava 6

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Мајкл Кирби наставља да вређа Србе, тиме ниподаштавајући не само међународне конвенције, већ и гостопримство које му је у Србији указано. Јучерашњом изјавом да су “Срби помало шизофрени”, амбасадор Кирби је увредио сваког становника Србије.

Пошто, за разлику од ситуација када треба одговорити Маји Коцијанчић, овај пут неће бити никога из Владе Србије ко ће се усудити да се америчком амбасадору замери, а како увреда заслужује одговор, изнећу своје лично мишљење.

Земља амбасадора Кирбија је растурила Југославију, помогла Хрватској да изврши етничко чишћење у операцији “Олуја”, засипала касетним бомбама болнице у Србији, запрашивала осиромашеним ураном нашу земљу, покушала да отме део територије државе Србије. Она је покровитељ трговаца органима, земља која једну организацију, а ту мислим на ОВК, прво прогласи терористичком, а онда са њима, терористима срдачно сарађује. Шизофрено је, заиста, амбасадоре Кирби када кажете да сте наш пријатељ. Јер, пријатељи се са пријатељима тако не понашају.

Шизофрена је и политика Ваше владе да наоружава и регрутује људе за рат на Блиском Истоку, а да онда, када ти људи направе тзв. “Исламску државу” са Вашим оружјем, регрутујете неке друге људе и дајете им поново оружје. Створили сте, уосталом, и Ал Каиду, а онда се против ње, у “рату против тероризма” борили.

О томе да ли је Ваш бивши Државни секретар Колин Пауел лагао цео свет тврдећи у Савету безбедности да Ирак има хемијско оружје овај пут нећу. То не спада у шизофреност и то велике државе коју представљате. То спада у ноторне лажи.

Ви и Ваша земља сте последњи који имате право да народ који сте два пута у прошлом веку бомбардовали, народ чију државу растурате, народ коме сте донели епидемију канцера, вређате.

И ако на сваку наредну увреду, а ова Вам није прва, поданичка Влада Србије не реагује, знајте да неко, макар појединац, професор Универзитета, макар једна странка, чак и ванпарламентарна хоће.

Хоћете ли се извинити?

Извештај скрива истину и штити суштински одговорна лица за пад хеликоптера

Извештај Комисије за основно испитивање удеса војног хеликоптера у којем је живот изгубило седам особа обилује контрадикторностима и његов садржај је очигледно политички инструиран и цензурисан. Сужавање истраге о узроцима пада војне летилице и сваљивање кривице на посаду хеликоптера по принципу „мртва уста не говоре“ и организаторе лета, потврђује јасну намеру да се сакрије пуна истина и заштите највише позиционирана цивилна и војна лица, која су суштински одговорна за трагедију.

Да ли су то она за која је председник Владе Александар Вучић рекао да су под његовом заштитом и да их „не да“ или нека друга, могла би да утврди само објективна комисија која би слободно, без политичких притисака, спровела поштену и свеобухватну истрагу. На то актуелна власт очигледно није спремна.

Извештај није пружио договор на бројна питања, међу којима су најважнија:

– зашто је и по чијој наредби наложен ризичан лет хеликоптера за Београд, упркос изузетно лоших временских услова, а не у Крагујевац до којег је првобитно био планиран превоз болесне бебе санитетским возилом или у Краљево?

– ко је извршио притисак на посаду хеликоптера да се лет за Београд обави по сваку цену, иако су метeоролошки услови били испод метеоролошког минимума за облачност и испод метеоролошког минимума видљивости, како и у извештају комисије стоји? У исто време су три путничка авиона због неповољних временских услова преусмерена да уместо на Сурчин слете на аеродром у Темишвару.

– ко је и зашто извршио притисак на контролу лета да инсистира код посаде на слетању летилице на аеродром „Никола Тесла“?

Демократска странка Србије инсистира на јасним и проверљивим одговорима на ова питања без којих се истрага не може третирати као валидна, без обзира на све даље поступке које ће тужилаштво да покрене у потрази за жртвеним јарцем.

Извор: ДСС, Србин.инфо