Прочитај ми чланак

ВАТРЕНИ ШЕШЕЉ: Гори хрватска застава усред Београда

0
seselj hrvatska zastava ig

Фото: Б92

Лидер СРС Војислав Шешељ запалио је заставу Хрватске испред Палате правде, где треба да буде настављено суђење заменику председника СРС Немањи Шаровићу.

Испред Палате правде су се окупиле присталице СРС, којима је Шешељ одржао говор, а присутне су и веома јаке полицијске снаге.

Шешељ је тај чин назвао одговором хрватским државним функционерима који га, како је навео, већ месец дана нападају као да су „ударени топузом у главу“.

„Упућујем поруку хрватској усташкој држави“, рекао је Шешељ и спалио заставу пред новинарима којима је давао изјаву и пред неколико стотина присталица који су га том приликом бодрили.

Лидер СРС-а рекао је новинарима да ће на суђењу Шаровићу сведочити да је он дао налог да се спале заставе и да су они морали по том налогу да поступе.

Из Вишег јавног тужилаштва је саопштено да је покренут кривични поступак против Шешеља због паљења заставе Хрватске.

Говорећи о одлуци жалбеног већа Хашког трибунала да мора да се врати у притвор, Шешељ је рекао да је данас примио преведену одлуку и поновио да се неће добровољно предати и да остаје при својој ранијој одлуци.

Упитан да прокоментарише изјаву премијера Александра Вучића да га неће насилно хапсити, Шешељ је упитао како се то хапси осим насилно.

Шешељ је навео да ће пружати пасивни отпор тако да ће моћи да га носе „на јуначким рукама“.

„Они дођу да ме хапсе, ја седнем. Они дођу са пендреком, ја подметнем леђа и кажем: ‘Удри'“, рекао је Шешељ и додао да приликом хапшења неће сарађивати.

Режим је, како је навео, на мукама како да га ухапси ако не оде у Хаг добровољно, али да он жели да они буду на мукама.

(Б92)