Прочитај ми чланак

ПРОРОЧАНСТВО МАЧА КНЕЗА СВЈАТОСЛАВА (Видео)

0

Године 2011, у реци Дњепар, тамо где је Запорожје (територија данашње Украјине), десило се једно знамење: један пецарош је из воде извадио ни мање ни више него мач великог кнеза Свјатослава, сина Свете Олге Равноапостолне и оца Светог кнеза Владимира, крститеља Русије.

Древно предање, које је читав миленијум преношено с колена на колено, тврдило је да је управо ту, на месту где је мач нађен, кнез Свајтослав погинуо у борби против Печенега, и да је мач бацио у воду, да не падне у руке непријатељу. Мач, направљен од најбољег гвожђа и нарочито украшен, скривао се у муљу, и изузетно је добро очуван.

Највећа победа кнеза Свјатослaва (који је, иначе, остао незнабожац) остварена је над Хазарским каганатом, који је обухватао Северно Прицрноморје, велики део Крима, Приазовље, Северни Кавказ, Доње Поволжје, Прикаспијско Заволжје, као и шумско – степске области будуће Кијевске Русије.

Управљачки слој Хазара примио је у осмом веку јудаизам, и водио борну против хришћанства, контролишући, у међувремену Свилени пут, и бавећи се трговином руским робљем. У јулу 964. Хазарски канат је разбијен, после чега је настала Прва, Кијевска Русија, коју је крстио Владимир Сунце Јарко.

У јесен 2011. на Украјини није било никавих већих проблема, али су многи, када се овај проналазак десио, имали утисак да се спрема нешто велико и судбинско, што ће се тицати читавог руског света. Ово што се сада дешава у Русији је доказ да је проналазак мача Свајатослављевог био судбинско знамење.

Од рата који се сад води у Новорусији и у близини Крима зависи будућност читавог православног света, коме хоће да наметну власт Антихриста.

Помолимо се Господу за победу Свете Русије и тријумф Православља!

Извор:        Борба за веру
Преузето:  православнајапородица.срб