• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • Вучић: Шешеља нећемо хапсити на препад, добро нам иде, биће боље 2016. године
Прочитај ми чланак

Вучић: Шешеља нећемо хапсити на препад, добро нам иде, биће боље 2016. године

0
Фото: АФП

Фото: АФП

БЕОГРАД – Седница Председништва СНС одржана је данас са почетком у 16 часова. После седнице, премијер Србије Александар Вучић обратио се новинарима и нагласио да лидера СРС, Војислава Шешеља, неће хапсити на препад.

„Ми чекамо да видимо како је здравствено стање господина Шешеља, ми водимо рачуна о свим грађанима. Чекамо да видимо комплетну процедуру. Полако. Ако мислите да ће бити хапшења на препад, то се неће десити“, навео је Вучић.

Премијер је истакао је изненађен одлуком Хашког Трибунала о повратку Шешеља у притворну јединицу, али је навео да се свакако ради о политичкој одлуци.

„Поштоваћемо све што ради и његову неодговорност, као добри домаћини, као људи који брину о својим грађанима. Они су донели одлуку, коју је тада само Вулин погодио. Рушење Владе, њеног рејтинга и СНС је био циљ. Како је он то знао, не знам“, истакао је премијер.

Вучић је најавио да ће 17. априла бити одржана седница Главног одбора, када ће се донети све најважније одлуке и разматрати све што је претходно учињено.

Жалбено веће Хашког трибунала наложило је Претресном већу да моментално опозове одлуку о пуштању Шешеља на привремену слободу и да нареди његов повратак.

Шешељ је раугујући на ту одлуку изјавио да се неће добровољно вратити у Хашки трибунал и да остаје при свему што је говорио од када се вратио у Београд.

„Да видимо како ће сада да ме хапсе“, рекао је Шешељ и додао да се налази у седишту радикала, те да обавља страначке послове.

Раст до краја 2015. године, биће боље 2016

Влада Србије покушаће до краја године да смањи фискални дефицит испод 4,75 одсто БДП-а, да оствари позитиван раст привреде од један одсто, уместо прогнозираних минус 0,5 до минус један одсто, а у 2016. да оствари позитиван раст око три одсто БДП-а и фискални дефицит испод четири одсто БДП-а, изјавио је данас премијер Србије Александар Вучић.

Вучић је рекао да је дефицит буџета на крају марта ове године за 30 милијарди динара нижи од планираних 55 милијарди динара, тако да је укупни фискални дефицит у првом тромесечју ове године износио око 25 милијарди динара, оцењујући да је то велики успех за Србију. Подсећајући да је планирани буџетски дефицит за 2015. годину 191 милијарда динара, са којим су се сложили ММФ и Светска банка, Вучић је указао да смо у првом тромесечју успели да потрошимо мање или да зарадимо више и изразио уверење да ће се тај тренд наставити.

„Схватили смо да нико у ствари не жели добре вести, осим обичних грађана, обичних људи“, приметио је Вучић и додао да уколико би Србија у наредних шест месеци наставила да смањује дефицит буџета и да покрене економски опоравак земље, то значи да бисмо могли поново да преговарамо са ММФ-ом о повецахњу плата и пензија.

 

Курир