Прочитај ми чланак

ИРАНСКИ PRESS TV објавио доказе да Израел помаже исламистима у Сирији (СЛИКЕ)

0

Ирански Press TV успео је да дође до нових фотографија које потврђују да израелски режим обезбеђује третман Такфири терористима, који се боре у Сирији.

На контроверзним сликама , које су доказ израелске подршке исламистима повезаним са екстремистичком групом Ал Нусром, могу се видет израелски војници који преносе рањеног терористу са окупиране Голанске висоравни у болницу.

izrael teroristi dokaz 1

Бројни исламистички команданти који су рањени током напада сиријске власти хоспитализовани су на простору окупираних територија, док Тел Авив обезбеђује медицинску, обавештајну и војну подршку терористима у Сирији.

izrael teroristi dokaz 2Фебруара прошле године неименовани израелски командант признао је да је израелска војска у контакту са терористичким групама унутар Сирије. Командант је рекао да су исламисти дали израелским обавештајцима информације о идентитету и здравственом стању рањених сабораца.

Истог месеца је израелски министар Бенџамин Нетанјаху посетио тајну болницу на Голанској висоравни, која пружа помоћ рањеним исламистима.

У октобру је израелски политички аналитичар Ехуд Јаари изјавио да је Тел Авив збринуо преко 1400 рањених милитаната из Сирије. Према документима из израелских болница, израелска војска је потрошила 10 милиона долара из свог буџета до септембра 2014. на трошкове лечења исламиста.

Протеклих месец дана сиријска армија успела је да убије једног изралеског официра који је обучавао терористе како да комуницирају, док је један Сиријац који је успео да слика израелског војника са Ал Каидиним терористима ухапшен од стране Израела.

Ове фотографије Иран је објавио баш у тренутку када се Израел двоуми око учешћа у коалицији око Саудијске Арабије која се бори против шиитског племена Хута, а који пак имају пуну подршку Ирана. 

(Press TV за Србин.инфо превела Маја Орлић)