Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Одлажемо митинг, не желимо немире!

0
aleksandar vucic

Фото: Митар Митровић

Премијер Александар Вучић о скупу у Новом Саду и контрамитингу ДС: Немамо право на неодговорност коју показује Пајтићев режим

Српска напредна странка не одустаје од најављеног митинга у Новом Саду. Али он се неће одржати истог дана када и скуп странке Бојана Пајтића, лидера војвођанског режима.

То је ексклузивно за „Новости“ изјавио лидер СНС Александар Вучић, поводом медијских спекулација да су напредњаци одлучили да се уопште и не окупљају да би обележили годину дана рада Владе Србије.

Премијер нам потврђује да ће митинга бити, али не 25. априла за када је Пајтићева странка најавила „контрамитинг“ у Београду:

– Ми ћемо одржати најављени скуп неког другог дана, а представницима бившег режима на републичком нивоу нећемо ускратити право на неодговорност коју већ свакодневно показују. Лично, као лидер највеће странке у Србији, немам намеру да делим државу и народ. То ми не пада на памет!

ОЧЕКУЈЕ ОКО 100.000 ЉУДИ

Премијер нам каже да на митингу у Новом Саду очекује око 100.000 присталица и грађана: – Биће то највећи скуп који је организован у Војводини – најављује Вучић.

Вучић за „Новости“ каже и да власт никада неће забранити нити ускратити право на слободно окупљање што је једна од светковина демократије:

– У случају да се одржавају два митинга у исто време, питање је да ли би могао да се обезбеди мир. А мени су, као лидеру највеће странке Србије и премијеру, мир и стабилност најважнији. Иначе, поставља се и питање одакле новац Пајтићевој странци за организацију митинга ако је свима познато да им је партијски рачун већ месецима у блокади.

Премијер закључује за наш лист да СНС, одлуком да помери датум митинга којим ће обележити годину дана Владе, не показује слабост већ снагу:

– Као одговорни људи, не желимо да ни на који начин угрозимо стабилност у држави. Такође, не желимо да верујемо да је лидеру војвођанског режима Бојану Пајтићу изазивање нестабилности управо и циљ.

(Вечерње Новости)