Прочитај ми чланак

ХАГ ХОЋЕ ДА УБИЈЕ ШЕШЕЉА! Када се почело са хемотерапијом Хашки трибунал тражи прекид лечења!

0

„Политика“ је наиме пре неколико дана објавила да ће због рака на дебелом цреву Шешељ ових дана кренути на третман хемиотерапијом, наводећи да је то одлука петочланог конзилијума који брине о његовом здрављу, а потврдио је шеф лекарског тима Милован Бојић.

Фото: Ројтерс - Марко Ђурица.

Фото: Ројтерс – Марко Ђурица.

Уместо најављене операције метастаза на јетри, Војислав Шешељ, који је пуштен из притвора Хашког трибунала због рака на дебелом цреву, кренуо је ових дана на третман хемиотерапијом, по писању „Политике“.

То је одлука петочланог конзилијума који брине о здрављу лидера радикала, потврдио је шеф Шешељевог лекарског тима Милован Бојић.

„Одлучили смо да више нема чекања. Шешељу смо саопштили ову одлуку и саветовали да смањи своје политичке кативности. Он сам треба да одлучи да ли ће терапију цитостатицима примати у Београду или у Новом Саду. Ова терапија даје се у амбулантно-поликлиничким условима, уз асистенцију стручне сестре“, објаснио је Бојић.

Предложено је 12 тура хемиотерапије, као што је првобитно било планирано у болници у Холандији. Али Шешељ је тамо добио само једну терапију, јер је одбио да цитостатике прима у посебном затворском бункеру.

Шешељ је лекарском тиму који је сам одбарао поставио нове услове. Тражи да хемиотерапију прима петком, суботом и недељом.

„Због здравствених параметара који морају да се прате, као и због могућих компликација рекли смо да то није могуће извести“, казао је др Бојић за „Политику“.

Међутим Жалбено веће Хашког трибунала је наложило је да се опозове одлука о привременом пуштању Шешеља на слободу и да се он врати у притворску јединицу Трибунала.

Након тога, Србија и Холандија ће се поново изјашњавати о његовом пуштању на слободу, а Претресно веће ће након тога поново проценити могућност да Шешељу буде дозвољен привремени излазак на слободу, јављају данас медији. Више о овоме прочитајте овде :

ШЕШЕЉ МОРА НАЗАД У ХАГ! ШЕШЕЉ: Неће ме лако ухапсити

ВУЧИЋ БЕСАН НА ХАГ ЗБОГ ШЕШЕЉА, хрватска председница задовољна радом Хашког трибунала

ДВЕРИ: Свако насилно изручење Шешеља у Хаг ризикује пораст напетости и дестабилизацију Србије

„Шешеља су у Хагу, попут бившег председника Србије Слободана Милошевића неадекватно лечили. Слободан Милошевић је због погрешне терапије и умро у хашком казамату. Зато Шешељ ни под којим условима неће се вратити у Хаг и никакв договор са Хашким трибуналом или Владом Србије, у вези његовог поновног тамновања у Хагу, не долази у обзир”, за Србин.инфо у име Српске радикалне странке је рекао високи функционер ове странке Миљан Дамјановић.

(Политика, Танјуг, Србин.инфо)