Прочитај ми чланак

ЗЕЛЕНИ ГАДАФИЈЕВ ОТПОР: Египат служи Арабији уместо да се држи договора са нама

0

stvaranje-somalije-na-mediteranu Egipat se sprema na vojnu intervenciju u Libiji

„Египат, Саудијска Арабија и друге заливске сунитске земље удружиле су се против немоћног Јемена. Ова војна авантура се неће добро завршити по Египат и Арабију. Египту сопствени регионални проблеми морају бити приоритет, уместо служења Саудијској Арабији. Ми смо помогли Египту да идентификује регионалне саботере, платили смо све рачуне како би очували безбедност, ред и закон у Египту са намером да окончамо регионални тероризам и уцене.

Египат је искористио прилику, приграбио је као сопствену идеју и пожурио са њом да уништи унутрашње побуњенике. Либији је дуг од 305 милијарди долара требало да врати елиминисањем свих лоших учесника у Либији. Међутим, Египат напушта своје регионалне обавезе како би се придружио Саудијској Арабији и борио у рату који води јадна и зараћена саудијска унутрашња политика.“, написао је један либијски официр Зеленог отпора.

У наставку је дата паралела између исламског учења у Саудијској Арабији, које је  узрок бројних проблема на Блиском истоку и једног новог односа према религији који примењује Зелени Гадафијев отпор:

„Заправо, због Меке је Арабија постала ратоборна. Ходочашћа су их чинила богатијим него нафта. Уместо да Саудијска Арабија и друге заливске државе искористе новац за изградњу школа, побољшању нивоа образовања и технологије, они су наставили са изградњом радикалне мадрасе (школе где се учи о исламу) што је довело до духовне експлоатације и слабљења етике исламског сунита. О овоме је говорио последњи пророк, као и други пророци пре њега. Морате обогатити човека учењима свих пророка, не само једног, већ свих пре Мохамеда.

У исламу, када човек од тебе затражи рибу, дај му рибу, али га и научи да хвата рибу. Другим речима, Муслимани морају научити о значају духовног живота, а онда и о томе како преживети. Учење о исламу мора бити праћено стручним и научним усавршавањем.

madrasa islamska skola1Новац је расподељен на тренирање младих из мадраса како би се придружили терористичким бандама, опремљени илузорном терористичком идеологијом убијања других Муслимана, уместо на учење тих младих људи како да зараде на поштен начин, користећи своје способности.

Ово ствара неповерење између секуларног образовања и мадраса, јер људи који уче Куран знају да рецитују све Суре, али не знају да праве машине, пољопривредну опрему или било шта од значаја за индустрију и трговину, јер немају способности.

Ми не желимо да прихватимо широки јаз између мадраса и секуларног образовања. Ниједан политичар, лидер или краљ није довољно храбар да се суочи са овим проблемом. Све што они раде јесте константна експлоатација исламске омладине.

Зато у Либији ми не убијамо заробљене младиће који су завршили мадрасе из Катара, Саудијске Арабије, Пакистана, Авганистана, Јемена, Судана, Индонезије и афричких земаља. Хајде да им отворимо школе где ће учити о духовности и науци. Након што се рат заврши, ослободићемо их и пустити да се врате породицама али након што одраде 7 година обавезног рада. Платићемо сваком 25.000 долара и пустити не зато што смо врло слаби те не можемо да убијемо људи. Ми то сматрамо непотребним, јер 200.000 младих из целог муслиманског света се шаље у смрт на бојним пољима зарад контроле над нафтним.

У исламу је забрањена употреба силе, убијање и застрашивање осим када се води рат против верника. Све осим дијалога је харам, забрањено. Јемен има унутрашње проблеме, као и Либија, Сомалија и бројне исламске државе. Њима се мора помоћи, а не бомбардовати их. Да је Саудијска Арабија морално компетентна и некорумпирана, владао би мир.

Нажалост, Мека је данас на продаји. Неверници одлучују у име саудијске заједнице. Краљевство штити убице Палестинаца, Сомалијаца и сваке друге слабије муслиманске заједнице. Иран никада не би постао толико моћан у толикој близини Арабије да Арабијци нису корумпирани. Данас се Саудијска Арабија придружила милијардерском клубу, али не због броја Муслимана којима је помогла, већ због акумулиране моћи у америчким доларима, а бројеви немају краја.

Иран је у дворишту Пакистана, што тера Пакистан да се фокусира на своје границе. Пакистан је пас на повоцу Саудијске Арабије и може се увек заменити Бангладешом, Бенгалом, Индијом или Египтом који се боре за Арабију и њене двоструке стандарде. „

(Србин.инфо Маја Орлић)

Ако Вам се свидео овај текст
можете нас подржати слањем СМС поруке.