Прочитај ми чланак

МИЛОГОРЦИ СУ НЕЦИВИЛИЗОВАНА ХОРДА: „Црна Горо, волим те!“

0
Фото: АП - Ристо Божовић

Фото: АП – Ристо Божовић

Хулигани на овим просторима су у петак увече поново показали да су и те како присутни, а занимљив осврт дао је новинар „Вијести“ Александар Радовић.

Утакмица између Црне Горе и Русије у Подгорици у квалификацијама за Европско првенство 2016. године прекунута је због низа инцидената у 67. минуту и није настављена.

Све је почело у првом минуту, када је голман Русије Игор Акинфејев погођен бакљом у главу и пребачен у болници, да би по наставку сусрета, навијачи су тврдим предметом погодили Дмитрија Комбарова. Између је било још инцидената, па чак и кошкања играча две репрезентације на терену.

Преносимо вам текст преузет са сајта „Вијести“:

Бакља која је погодила Игора Акинфејева, промашила је у септембру 2012. године пољског голмана Титона и многе друге фудбалере, који су у ових осам година долазили у Подгорицу.

Они који буквално свакој утакмици направили нешто вандалско, сада су коначно погодили тамо где су хтели – противника право у главу, а црногорски фудбал и спорт уопште право у срце.

И запевали „Црна Горо, волим те“… Како иронично.

Ко то песмом воли Црну Гору – они који пљачкају радње по Сан Марину, пљују Ешлија Кола крај аут линије, туку се између себе на трибини, док ’њихова’ репрезентација игра…

То су дивљаци, то је нецивилизована хорда…

Али, они су међу нама, на сваку утакмицу уредно дођу, уредно узму улазнице, прођу све могуће контроле.

Многи од оних који су у недељу, на кошаркашком мечу Будућност – Партизан, на најморбиднији начин ругали болести једног човека, убацивајући бубреге на терен, били су и синоћ на трибинама.

Ми их прихватамо као реалност и чекамо њихов следећи корак.

Држава зна ко су и на шта су спремни, али не предузима ништа. Можда зато што „воле Црну Гору“.

Срећом, макар ћемо преостале две утакмице у квалификацијама за ЕУРО, обе без резултатског значаја, одгледати мирно и спокојно – пред празним трибинама.

Неће се чути „Црна Горо, волим те“.

И никоме тај „љубавни“ поклич неће недостајати…

(Б92, вијести.ме)