Прочитај ми чланак

КОЛЕНОМ И ПЕСНИЦАМА ПО КИЧМИ: Комунална полиција претукла професора са бус картом (Видео)

0

komunalna-policija-komunalci-batinjanje-2

Комунални полицајци су ми завртали руку, претресали торбу и задали су ми неколико удараца кад су ме изводили из аутобуса, каже Милинко Ћетковић.

Комунални полицајци су ме вукли и завртали руку. Један од њих ме је ударио коленом у доњи део кичме, а кад су ме насилно изгурали из аутобуса, добио сам снажан ударац песницом у леђа.

Ово за Курир прича Милинко Ћетковић, професор у једној средњој школи у Београду. Он се у четвртак возио у аутобусу на линији 860 око 15.30, кад је на Обреновачком путу, на раскршћу за Железник и Макиш, у возило ушла контрола која је позвала комуналне полицајце.

СВЕ ПО ЗАКОНУ

Никола Ристић, начелник комуналне полиције Београда, потврдио нам је да је упознат с овим случајем.

– Није било прекорачења силе. Комунална полиција је поступила у складу с овлашћењима.

– Имао сам месечну карту, али нисам хтео да им покажем из револта јер аутобуси на тој линији сваког дана стоје по 20 минута док контролори не прегледају карте. Због тог малтретирања, које је незаконито, више пута сам каснио на посао – додаје Милинко.

Он каже да је комуналној полицији ставио до знања да ће им карту показати кад аутобус крене.

– Рекао сам им: „Одакле вам право да сваког дана задржавате 100 људи“. Они се нису обазирали, уносили су ми се у фацу. Покушали су да ме избаце, али сам се држао за шипку. Насилно су ме изгурали, а један од њих ме је ударио у леђа – истиче Ћетковић и додаје:

– Викали су: „Руке горе“ и претресли су ме као да сам криминалац. Кад сам се сагнуо да из торбе која ми је испала извадим личну карту, добио сам ударац у леђа песницом. Један од њих је узео торбу и почео да претура по њој. На силу су ме одвукли до кола, где је настављено малтретирање.

Ћетковић каже да је против комуналаца поднео пријаву.

– У комуналној полицији и кабинету градоначелника Београда потражио одговор да ли комуналци смеју да зауставе аутобус и усмено ми је речено да на то немају право.

(kurir.rs)