Прочитај ми чланак

УЕФА ЗАБРАНИЛА СРПСКУ ЗАСТАВУ на утакмици између Црне Горе и Русије

0

srpska zastavad

Руководство УЕФА забранило је навијачима да на квалификационој утакмици Европског првенства 2016. између фудбалских репрезентација Црне Горе и Русије истичу симболе који су повезани са политичком ситуацијом у свету, саопштио је руководилац Сверуског удружења навијача Александар Шпригин.

Хоће ли Русија трпети последице због интеграције кримских фудбалских клубова?

Утакмица ће се одржати у Подгорици у петак, 27. марта, са почетком у 20:45 на Градском стадиону, који може да прими 17 хиљада гледалаца.

„Одржан је припремни састанак на којем је делегат утакмице изјавио да је навијачима категорички забрањено да истичу заставе Доњецке Народне Републике, Србије, руску царску заставу. Свако деловање повезано са политиком биће најстроже санкционисано. Црногорска полиција се обавезала да ће контрола приликом уласка на трибине бити ригорозна“, изјавио је Шпригин, а преноси ТАСС.

„Руски фудбалски савез моли своје навијаче да мисле на дисциплинске санкције које може да уведе УЕФА, ако они буду кршили правила понашања. Већ смо добили упозорења. Ми од 2012, такорећи, ‘висимо на концу’“, истакао је Шпригин.

Шпригин је додао да ће репрезентацију Русије подржати и српски навијачи. „Колико знамо, из Београда ће у Подгорицу доћи српски навијачи како би подржали репрезентацију Русије. Њихов број је тешко предвидети, али највероватније ће бити око 200 навијача из Србије“, изјавио је он.

Према речима председника комисије за безбедност на такмичењима Фудбалског савеза Црне Горе Драгољуба Секулића, утакмица квалификација Европског првенства 2016. између Црне Горе и Русије је спортски догађај високог ризика са тачке гледишта безбедности.

„Утакмица са Русијом је спортски догађај високог ризика. Посебно ако се узме у обзир да ће из Русије доћи велики број навијача“, изјавио је Секулић, истакавши да је строго забрањено да се на стадион уносе било какви предмети који могу угрозити безбедност.

Текст преузет уз одобрење Руске речи