Прочитај ми чланак

СРС: Режим признаје лажну државу Косово

0
Beta/AP (Visar Kryeziu)

Beta/AP (Visar Kryeziu)

Одлазак потпредседника Владе Републике Србије Ивице Дачића и Зоране Михајловић у Приштину на састанак министара спољних послова и саобраћаја, на којем су били и представници самопроглашене државе Косово један је у низу поступака којим представници режима фактички признају ту лажну државу, саопштила је данас Српска радикална странка (СРС).

Радикали подсећају да су у предизборној кампањи и Социјалистичка партија Србије и Српска напредна странка обећавали да ће прекинути процес уласка Србије у Европску унију, ако се од нас буде тражило да признамо Косово.

„Уместо да испуне дата обећања, Александар Вучић и Ивица Дачић су потписали Бриселски споразум“, наводе они.

Како СРС истиче у саопштењу за јавност, примена Бриселског споразума угрожава Србе на Косову и Метохији, а присуство Дачића и Михајловићеве на скупу који организује влада самопроглашене државе Косово представља „издајнички акт који је понижавајућ за цео српски народ“.

Српска радикална странка, зарад заштите државе и народа, захтева од режима да се Бриселски споразум стави ван снаге и да се одмах прекину преговори око уласка Србије у Европску унију.

(РТВ)