Прочитај ми чланак

МОГУ ДА ПОЛОМИМ Ф-117А:Ево како је Аркан уништио понос Америке и „невидљиви“ бомбардер!(ВИДЕО)

0
Фото-илустрација: Wикимедиа/Стафф Сгт. Аарон Аллмон ИИ, Профимедиа

Фото-илустрација: Wикимедиа/Стафф Сгт. Аарон Аллмон ИИ, Профимедиа

Командант Српске добровољачке гарде хвалио се да поседује део обореног „невидљивог“ америчког бомбардера којег су српски војници оборили и тако нанели најјачи ударац НАТО-у!

На данашњи дан пре 16. година јединице југословенске војске обориле су мит о необоривом америчком “невидљивом” бомбардеру Ф-117А, којег су срушили у једном сремском селу. Део овог авиона чувао је као амајлију и командант Српске добровољачке гарде Жељко Ражнатовић Аркан, који је тврдио да је овај амерички ловац најобичнија гума која се лако ломи!

Жељко Ражнатовић Аркан у изјави Ројтерсу поводом обарања невидљивог бомбардера “Ф-117 А” рекао је да то није никакво чудо и да има део тог авиона који чува као сувенир победе Србије над НАТО!

– Имам парче тог авиона. То је гума. То је најобичнија гума. Део тог авиона чувам као сувенир. Могу да га поломим – рекао је Аркан.

Ф-117А “ноћни соко”, који је после бројних акција у Либану, Панами, Ираку… стекао ореол “невидљивог”, оборен је 27. марта у војвођанској равници у сремском селу Буђановци, три дана после почетка НАТО бомбардовања Србије.

Ту летилицу оборио је 3. дивизион 250. бригаде Противваздушне одбране, који су у 20.42 сата, захваљујући способности јединице, исправној техници и “малој техничкој иновацији” успели да га погоде са земље.

“Ноћни соко” је пао у атар села Буђановци, пошто је претходно гађан са две ракете типа “нева”, а јединицом која га је оборила командовао је пуковник Золтан Дани.

Изјаву Жељка Ражнатовића Аркана можете видети овде ( 5:58 )

(Телеграф)