Прочитај ми чланак

ЛАЖНИ ХЕРОЈ ИЗ АУТОБУСА преварио и ГСП и грађане

0
Фото: Владимир Живојиновић

Фото: Владимир Живојиновић

Два дана јавност је брујала и била дирнута гестом возача аутобуса на линији 31 који у уторак није хтео да вози док неко од путника не устане трудници. Толико дана је било потребно и да се испостави да херој није Драган Жулевић који се славодобитно представио свим медијима као џентлмен за воланом, већ други возач – Жељко Постић.

Када је новинар Б92 Сузана Трнинић, која се задесила у аутобусу у којем се овај леп гест десио, то објавила на твитеру, сви су почели да се распитују о возачу чији је гест вредан дивљења. Екипа „Блица“ позвала је ГСП у потрази за возачем и у ПР служби добила име и контакт возача. Жулевића смо затим нашли, сликали, а он је до танчина препричавао како није хтео да крене док трудница не седне.

Два дана је било потребно да се сазна да је реч о погрешном хероју.

Сузани Трнинић, новинарки Б92, стигао је мејл од возача ГСП Жељка Постића са тачним описом догађаја из аутобуса. Убрзо је схваћено да је он прави херој из аутобуса „31“.

У ГСП “Београд”, који је медијима дао име и контакт возача, сада покушавају да се оправдају за велику грешку.

– Ми смо добили два броја возача од Дирекције за јавни превоз. Првог смо звали и он није знао о чему се ради да би други нам рекао да је он тај. И шта смо сад ми ту могли – причају у ГСП “Београд”. 

Лажни херој: Извините, није било намерно

– Нисам имао намеру никога да обманем. Десила ми се иста ситуација као и колеги. Много ми је жао што је све овако испало. Звао сам колегу о ком сте заправо хтели да пишете и извинио сам му се – објаснио је за „Блиц“ вечерас Драган Жулевић, возач који се лажно представио као херој.

Он каже да је дошло до забуне и објашњава:

– Пред крај смене ме је назвала госпођа из маркетинга ГСП-а и питала ме да ли се у мом аутобусу десило да сам зауставио аутобус да би трудница села. Рекао сам јој да јесам имао ту ситуацију и она ми је одмах рекла да сам ја возач о ком прича цео град и да ме траже новинари – објашњава Драган.

Жулевић тврди да није знао да га је јавно похвалила Сузана Трнинић.

– Завршио сам смену око 12 сати и дошао у зграду ГСП-а јер су ме звали. Ту су ме сви сачекали и причали о инциденту и одмах су дошли и новинари… Нисам хтео никога да преварим. Јавно желим да се извиним колегама, новинарима и свима и кажем да је дошло до замене личности.- каже он.

Због овог инцидента већ има велике проблеме.

– Звали су ме из фирме данас и рекли да морам да дођем на разговор. Сада ми прете свим и свачим. Имам великих проблема сада. Ја сам 10 година у тој фирми, никада никакав проблем ни инцидент нисам имао, ово је најружнија сцена у мом животу. Имам троје мале деце, жену, шта сада да радим? – молећиво се питао Драган.

Чим је сазнао да су новинари заправо тражили његовог колегу Жељка Постића, нашао је његов број телефона и позвао га.

– Питао ме је само шта се десило. Извинио сам му се, рекао да сам имао исту ситуацију, да нисам знао да се ради о њему. Рекао сам му да ћу изаћи с њим у јавност и пред свима рећи да је он херој, а не ја. Није хтео да сарађује па нисмо причали дуго – каже тихо Драган.

Од колега је после чуо, како каже, да је Постић тог дана возио аутобус на линији 31, зауставио возило и рекао да неће кренути док неко не устане трудници.

– Чуо сам да је ушла на друга врата, а код мене је трудница ушла на прва. Он је, кажу, затворио сва врата и устао како би рекао свима да неће кренути даље док неко не устане трудници. Ја то нисам урадио, само сам подигао ручну и чекао да неко устане трудници из мог аутобуса – каже Драган.

(Блиц)